Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

İsrail 7 misyonunu kapatacak

2019 bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesinin kısıtlanması kararı alan İsrail, yurt dışında en az 7 diplomatik misyonunu kapatacak. Tel Aviv daha önce de 22 misyonun kapatılmasından planlanmıştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 15:49:07

İsrail 7 misyonunu kapatacak

TIMETURK | ÇEVİRİ 

Yurt dışında en az 7 diplomatik misyonunu kapatacağı açıklanan İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarından 140 kişinin bu amaçla emekliye sevkedileceği belirtildi.

ABD'DEKİLER DE KAPATILIYOR

İsrail'deki yayın organlarından Haaretz Gazetesi'nin ahberine göre kapatılması gözden geçirilecek yurt dışı misyonlar arasında Amerika Birleşik Devletleri'ndekiler de var.

KAÇ İSRAİL MİSYONU VAR?

Halihazırda Washington, Atlanta, Boston, Houston, Los Angeles, Miami, San Francisco, Chicago ve New York'da BM delegeleri de dahil dokuz İsrail misyonu var. Bir misyonun çalışabilmesi için yılda yaklaşık 3.4 ya da 4.4 milyon dolar gerekiyor.

NEDNE KAPATILIYOR?

Bakanlık bu misyonların çoğunun birleştirilmesi öneriyor.

İSTANBUL VE ANKARA MİSYONLARI DA GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Amerika'dan başka Kanada, Toronto, Montreal, Ottawa, Brezilya, San Paolo, Ankara, İstanbul, Berlin ve Münih'deki misyonlar da kapatılması gözden geçirilen yerler arasında sıralanıyor. Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki temsilciliklerin de birleştirilmesi gerçekleşebilir.

 

Haber Ara