Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İspanya'da salgının girmediği tek kasaba: Zahara de la Sierra

Avrupa'da İtalya ile birlikte koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ikinci ülke olan İspanya'nın Zahara de la Sierra kasabası, şu ana kadar salgının girmediği tek yer.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-06 12:25:00

İspanya'da salgının girmediği tek kasaba: Zahara de la Sierra

Yaklaşık 3 haftadır karantina altında bulunan ve Avrupa'daki en fazla koronavirüsü vakasının bulunduğu İspanya'da Kovid-19'a rastlanmayan tek bölge Zahara de la Sierra kasabası. Tek katlı beyaz evleri, zeytin ağaçları ve 1400 kişilik nüfusuyla Zahara de la Sierra, Sevilla ile Cebelitarık arasında kalan küçük bir Endülüs kasabası. Bu kasaba, Orta Çağ'dan kalma mimarisi nedeniyle salgın öncesinde turistlerin uğrak noktasıydı.

Ancak koronavirüs salgının İspanya'da baş gösterdiği ilk andan itibaren getirilen karantina uygulaması, kasabaya virüsün girmesini engelledi.

KASABANIN 5 GİRİŞİNDEN 4'Ü KAPATILDI

İspanya hükümeti 14 Mart'ta ülkeyi karantina altına alırken, temel ihtiyaçlar dışında vatandaşların evde kalmasını isteyen Zahara Belediye Başkanı Santiago Galvan, kasabanın 5 girişinden 4'ünü kapatarak turistlerin kasabaya girişini engelledi. Belediye Başkan Galvan, “Güvenlik nedeniyle almaktan çekinmediğimiz bir karardı. Polis ve sivil muhafızların yardımıyla uyguladık” dedi.

KASABAYA GELENLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

İHA'da yer alan habere göre Zahara Belediye Başkanı Santiago Galvan, 1 polis tarafından korunan kasabanın kalan tek giriş noktasına gelen her aracı çamaşır suyu ve dezenfektanlarla da yıkattığını belirtti.

LjWdMHQjTUOv5PjijHmXUQ

KASABA SOKAKLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Ayrıca 3 günde bir sabah erken saatlerinde 10 kişilik bir grup kasaba sokaklarını dezenfekte ediyor.

HERKESİN EVDE KALMASI İÇİN YEMEK TEMİN EDİLİYOR

Yerel bir işletme, bölge sakinlerinin dışarı çıkmaması için yiyecek ve tıbbi malzeme gibi diğer ürünlerin teslimi için 2 görevli çalıştırıyor.

2H5bHzm18EK5ixDR1NXNyA

OHAL FONU DEVREYE SOKULDU

Kasaba ayrıca, yerel işletmeler ve serbest meslek sahiplerinin elektrik, su ve vergilerini karşılamak için olağanüstü (OHAL) fonunu kullanıyor.

BELEDİYEYE AİT BİR ARAÇ SOKAKLARDA MÜZİK YAYINI YAPIYOR

Ayrıca her Cuma akşamı Belediye Başkanı Galvan bir belediye aracını evlerinde sıkılan halka destek olmak için sokak sokak gezdirerek müzik yayını yaptırıyor.

"ULUSAL HÜKÜMETTEN YARDIM İSTEYEBİLİRİZ"

Başkan Galvan, kasabanın işletmelerine kendi başına yardım etmeye devam edemeyeceğini, yerel veya ulusal hükümete başvurmak zorunda kalacağını belirterek, “Bu devam ederse bir çeşit finansal akciğere ihtiyacımız olacak” ifadelerini kullandı.

İSPANYA'DA SON DURUM

Öte yandan İtalya'dan sonra en yüksek ölüm oranının kaydedildiği İspanya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 12 bin 641, vaka sayısı ise 131 bin 646 olarak açıklandı.

 

Haber Ara