Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

İspanya'da ki saldırıların faili olan teröristlerin Eyfel Kulesi'ni de hedef aldığı anlaşıldı

İspanya’daki Ramblas ve Cambrils’e yapılan saldırılardan beş gün önce teröristlerin ikisinin Paris’te kaldığını ve Eyfel Kulesi'nin etrafında keşif yaptıklarını kanıtlıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-22 14:15:47

İspanya'da ki saldırıların faili olan teröristlerin Eyfel Kulesi'ni de hedef aldığı anlaşıldı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İspanya'da ki terör terör saldırıları Eyfel Kulesi'ni de mi hedef alıyordu? Fransız ve İspanyol araştırmacıların bu konuda kanıtları bulunuyor.

17 Ağustos 2017'de, teröristler Ramblas ve Cambrils'e bıçak ve arabayla saldırı başlattı ve saldırı sonucunda 16 ölüm ve 126 yaralama vakası meydana geldi.

Paris'te ki bilgilere göre, DGSI 'den bir rapordan alıntı yapan polis, Younès Abouyaaqoub ve Omar Hichamy adlı iki teröristin Eyfel Kulesi'nin önünde çekilmiş 50 den fazla görüntüsünün bulunduğu SD hafıza kartı buldu. Bu görüntülerde teröristlerin, anıtın korunma ve güvenlik sistemlerinin yanı sıra kaldırımlarda ve kuyruklarda sıra bekleyen turistlerin binanın içindeki akışına yönelik çeşitli araçlarla daha fazla ilgilendikleri tespit edildi.

Le Parisien gazetesine göre, bellek kartında bulunan videoların birinde, hücre üyelerinden birinin " Hıristiyanlar size ne olacağını göreceğiz Allah'a yemin " dediği görüldü.

Yapılan araştırmalar, anıta saldırı amaçlı bir keşif olduğunu gösteriyor. Özellikle araştırmacılar, teröristlerden ele geçirdikleri bilgisayarlardan birindeki Power Point belgesinde, Eyfel Kulesi'nin özellikleri, yükseklikleri, katları ve asansörlerin detaylı listesini buldular.

 

Kaynak: Le Figaro

Haber Ara