Dolar

32,4504

Euro

34,4837

Altın

2.475,45

Bist

9.679,80

İsmet Yılmaz: Fırsat eşitliğini ülkemizin dört bir yanında sağlamak için çalışıyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Bu gençliğe laik olabilmek için, bu millete laik olabilmek için onların yarınını bugünden daha aydınlık kılabilmek için eğitimde kaliteyi arttırmak için fırsat eşitliğini ülkemizin dört bir yanında sağlamak için çalışıyoruz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 17:31:34

İsmet Yılmaz: Fırsat eşitliğini ülkemizin dört bir yanında sağlamak için çalışıyoruz


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fatih'te bulunan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Yılmaz, "İnsana saygının ölçüsü insana verilen emekle hizmetle doğru orantılıdır. Gerek eğitim, gerek sağlık, gerek ulaşım, gerekse de sosyal alanda yapılan çalışmaların esası halkın rızasını kazanmaktır. İnanıyoruz ki hakkın rızası da halkın rızasından geçmektedir. Her eğitim öğretim yılı yeni bir okul açılışı milletçe el ele gönül günüle ülkemiz ve insanımız adına yeni umutlar yeşerttiğimiz anlardır. Bu dönemin bu anların milletçe daha çok kaynaşmamıza ülkemizin refahına ve güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"GENÇLİK ÜLKEMİZİN UMUDUDUR"

Bakan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanım zatıaliniz başta olmak üzere bir çok değerli devlet adamı ve bilim insanı yetiştiren okulumuzda bundan sonrada da milletinin değerlerine sahip çıkan, vatanını seven yorulmadan çalışan ülkemizi mazisinden çok daha parlak günlere taşıyacak nice gençler yetişecektir. Gençlik ülkemizin umududur. Biz değerlerimizi gelecek nesillere taşıyacak olan gençlerimize güveniyoruz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in 'Asım'ın Nesli' olarak tanımladığı nesil bugün de ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu teminatın yerli yerinde olduğu ve geçerli olduğu 15 Temmuz Milli İrade destanın yazıldığı gün apaçık gösterildi. Bu gençlik hayatının hiç bir anında ona sahip çıkanlarının başını öne eğdirmedi. Bu gençlik bizim sorumluluğumuzu da arttırmaktadır. Bu gençliğe laik olabilmek için, bu millete laik olabilmek için onların yarınını bugünden daha aydınlık kılabilmek için eğitimi kaliteyi arttırmak için fırsat eşitliğini ülkemizin dört bir yanında sağlamak için çalışıyoruz. Bu yıl 17 milyon 700 bin öğrencimize 65 bin 153 okulda 1 milyon 62 bin öğretmenimizle eğitim hizmeti veriyoruz."


Haber Ara