Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

İsmail Kahraman: FETÖ'ye bağlı okullar Moldova için de bir tehdit unsurudur

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün, Moldova'da Orizont Okulları adı altında mevcudiyetini devam ettirdiğini belirterek 'Bunlar sizin için de bir tehdit unsurudur. Bu okulların Maarif Vakfına devredilmesinin desteklenmesinden memnuniyet duyacağız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 16:02:42

İsmail Kahraman: FETÖ'ye bağlı okullar Moldova için de bir tehdit unsurudur

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonunda, Moldova Parlamento Başkanı Andrian Candu ve beraberindeki heyet ile görüştü. 

İsmail Kahraman konuşmasında, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yılında, ikili temaslardaki artışının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, "Ortak sınırımız olmasa da Moldova'yı komşu olarak görüyor ve bu anlayışla ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. İlişkilerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın Moldova'ya gerçekleştirmesi öngörülen ziyareti vesilesiyle imzalanacak bir belge ile stratejik ortaklık seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, Türk vatandaşlarının Moldova'ya kimlikle seyahatine imkan sağlamak istediklerini belirterek, "Gürcistan ile yaklaşık 5 yıldır devam eden, Ukrayna ile 1 Haziran 2017 tarihi itibarıyla başlayan ve sorunsuz işleyen bu uygulamanın, ikili ticari ilişkilerimizi ve turizm potansiyelimizi daha da arttıracağını düşünüyorum." dedi.

Kahraman, Moldova'da Türk bankası açılması konusunda Candu'dan destek istedi.

"160 ülkede okulları var"

Türkiye'de 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu anımsatan Kahraman, "FETÖ, barış ve insancıl çalışmalar maskesi altında faaliyetlerini sürdürdü ama o bir maskeydi. Örgüt bir terör örgütüdür. 160 ülkede okulları var; bankası, sigorta şirketi, televizyonu, radyosu var. Çalışmaları ile o topluma yayılıyor ve devletini yıkma noktasında harekete geçiyor." dedi.

Meclisin 15 Temmuz gecesi savaş uçakları ile bombalandığını hatırlatan Kahraman, kalkışma başlayınca Meclisi açtığını ve Ankara'da bulunan milletvekillerinin TBMM Genel Kuruluna geldiğini söyledi. İsmail Kahraman, o gece ülkede yaşananlar ile FETÖ darbe girişimini engellemek için verilen mücadeleyi anlattı.

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün Moldova'da Orizont Okulları adı altında mevcudiyetinin devam ettiğini belirtti.

"Bunlar sizin için de bir tehdit unsurudur." diyen Kahraman, bu okulların Maarif Vakfına devredilmesine yönelik girişimlerin, Moldova Parlamentosu tarafından da desteklenmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

"FETÖ'ye bağlı okulların faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdüreceğiz"

Andrian Candu da Gökoğuz Yeri'nin iki ülke arasında köprü olduğunu belirtti.

Ortak Çalışma Grubuna önem verdiklerini ve çok yoğun çalışmasını istediklerini kaydeden Candu, "Moldova ile Gökoğuz Yeri arasındaki yoğun çalışmalar sonucunda bu yılın sonuna kadar, karşınıza yeni tekliflerle gelmeyi ümit ediyoruz. Bu tekliflerin bütün alanları kapsayacak şekilde, Gökoğuz Yeri halkını da memnun edecek şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. Yasal bir değişiklik olmasa da önemli olan halklara yansıması ve halkların memnun olmasıdır." ifadesini kullandı. 

Andrian Candu, yakın gelecekte Türk vatandaşlarının sadece nüfus cüzdanı ile Moldova'ya gidebileceğini ve bunun de ekonomiye katkısının olacağını söyledi.

FETÖ'ye bağlı olan Orizont Okulları'nın Moldova'daki varlığı ile ilgili Türk tarafının hassasiyetlerini anladıklarını belirten Candu, "Biz geçen sene temmuz ayında yaşanan bu talihsiz olaya hemen karşı çıktığımızı beyan ettik. Gerekli olan yasal çözümü bulana kadar, bu okulların mevcut faaliyetlerini çok yakından takip etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

 

Haber Ara