Dolar

32,5208

Euro

34,7888

Altın

2.418,86

Bist

9.763,29

İsmail Kahraman'dan içtüzük açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, içtüzüğe ilişkin açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 14:36:23

İsmail Kahraman'dan içtüzük açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM İçtüzüğü'nde yapılacak değişiklikte iki yöntem benimsenebileceğini belirterek, "İlk aşamada yeni anayasanın gerektirdiği intibak düzenlemeleri yapılabilir. İkinci aşamada, 2019'a kadar olan sürede yepyeni bir içtüzük yapılabilir" dedi.

NE OLDU?

TBMM İçtüzüğü'nün birçok yasa gibi 16 Nisan referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerini yarın saat 14.00'te toplantıya çağırdı.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

Kahraman'ın içtüzük çalışmalarına ilişkin davetini değerlendiren MHP lideri Bahçeli, bu aşamada liderlerin bir araya gelmesinden ziyade grup başkanvekillerinin görevlendirilmesinin daha isabetli olacağını belirterek, görüşmeye katılmayıp yerine kurmaylarından birini göndereceğinin sinyalini verdi. Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra içtüzüğü baştan sona gözden geçirme ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaca öncülük yapması TBMM Başkanı'nın görevi olarak kabul edilmelidir. Ancak liderlerin böyle bir teknik aşamada bir araya gelmeleri erken ve zamansızdır. Grup Başkanvekilleri görevlendirmek suretiyle konular çok yönlü ele alınır, liderlere sunulur, onay verdiği taktirde Meclis'teki çalışmalar hızlanır” diye konuştu.

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA 

Başbakan Binali Yıldırım'ın ise yarınki toplantıya katılacağı öğrenildi. Karar'a bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yıldırım'ın davete icabet edeceğini söyledi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün partisinin MYK toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu.

CHP Sözcüsü Tezcan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın çağrısı doğrultusunda yapılacak Meclis İçtüzüğü değişikliği çalışmalarına yönelik toplantıya katılmayacaklarını bildirdi.

Haber Ara