Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

İsmail Coşar kimdir? 15 Temmuz'da ilk selayı okuyan İsmail Coşar'ın hayatı

İsmail Coşar geçirdiği trafik kazasında eşi Sevim Coşar ile birlikte hayatını kaybetti. 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ilk selayı okuyan kişi olarak bilinen hafız İsmail Coşar'ın biyografisi merak edilir oldu. Peki Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dünyaya gelen İsmail Coşar kimdir? İşte İsmail Coşar'ın biyografisi...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-04 17:33:47

İsmail Coşar kimdir? 15 Temmuz'da ilk selayı okuyan İsmail Coşar'ın hayatı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde ilk selayı okuyan kişi olarak bilinen hafız İsmail Coşar eşi ile birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Pek İsmail Coşar kimdir? İşte İsmail Coşar'ın biyografisi...

İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar trafik kazasından hayatlarını kaybettiler. Coşar çiftinin cenazesi, Polatlı Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken ünlü hafız hakkındaki bilgiler bu acı gelişme sonrası merak edilmeye başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Ankara'da ilk selayı okuyan ünlü hafız İsmail Coşar, , Eskişehir-Ankara kara yolunun Polatlı Duatepe mevkisinde önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarptı. İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar hayatlarını kaybederken İsmail Coşar kimdir? sorusu sık sık sorulmaya başlandı.

İSMAİL COŞAR KİMDİR?

1950 yılında Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan köyünde dünyaya gelen İsmail Coşar, küçük yaşta hafızlık eğitimi aldı.

Bursa'nın Tuzpazarı semtindeki İsmail Hakkı Tekkesi'nde üç yıl süren hafızlık eğitiminin ardından kentin merkez köylerinden birisine dönemin müftüsü Abdullah Saraçoğlu tarafından vekaleten müezzin-kayyım olarak atandı.

Coşar, askerliğini tamamlayıp Bursa'da tekrar göreve başladıktan sonra Ankara Radyosu'na davet edildi. Radyoda okuduğu Kur'an-ı Kerim ile sesini tüm Türkiye'ye duyuran Coşar, müezzin olarak ilk görevine 1972 yılında Ankara'nın Ulus semtindeki tarihi Kağnıcıoğlu Camii'nde başladı.

1974 yılında Ankara Maltepe Camii'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okuyan İsmail Coşar, TRT'nin ilk kez naklen yayınladığı Mevlid Kandili programında izleyicilerin karşısına çıktı.

Bu arada açıktan imam hatip lisesini tamamlayan Coşar, henüz inşaat halindeyken Kocatepe Camii'nin ilk müezzini oldu ve 40 yılı aşkın bu camide görev yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanında ve birçok Avrupa, Asya ve Uzak Doğu ülkesinde düzenlenen programlarda Kur'an ve mevlit okuyan Coşar, seslendirdiği birçok kaside ve ilahiyle de hafızalara kazınmıştı.

İSMAİL COŞAR 15 TEMMUZ'DA İLK SELAYI OKUYAN KİŞİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Ankara'da ilk selayı İsmail Coşar okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ekranlarından darbecilere karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası Kocatepe Camii'nin minaresine çıkarak ilk selayı okuyan Coşar, cami hoparlöründen vatan ve bayrak için herkesi meydanlara çağırdı.

Haber Ara