Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

İşler: Koalisyon ihtimali sıfır

Başbakan eski Yardımcısı Emrullah İşler, 7 Haziran seçimlerinde çıkacak sonuçta koalisyon ihtimalini 'sıfır' gördüğünü söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 10:34:41

İşler: Koalisyon ihtimali sıfır

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, “Bu seçimler eski Türkiye isteyenler ile yeni Türkiye isteyenler arasında geçecektir. Milletimiz eski Türkiye özlemi içinde paralel çeteye, muhalefet partilerine ve kartel medyasına gereken cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu. Emrullah İşler, seçimlerden AK Parti'nin tek başına iktidar olarak çıkacağını altını çizerek, “Seçimler sonucunda koalisyon ihtimalinin sıfır olduğunu düşünüyorum. MHP, HDP ve CHP iktidar olacağız diyemiyorlar. Milletimiz 3 Kasım 2002'de yönetime el koydu ve o gün bu gündür 9 seçimde AK Parti iktidarının arkasında durdu ve ikinci yarı başlıyor” ifadesini kullandı. “HDP pankartlarla tehditte bulunuyor ama bunlar eski Türkiye'de geçerliydi. Yeni Türkiye'de bunlar geçmiyor" diyen İşler şöyle devam etti:

"Demokrasiye inanıyorlarsa politika yapsınlar. Üst akıl tarafından yönlendiriliyorlar. Medya Selahattin Demirtaş'ı kamuoyuna farklı sunma çabasında ama bu makyaj belli bir süre sonra dökülüyor. Medyanın desteklemesine rağmen barajın altında kalacakları için tehdide başvurmaya başladılar ama ben şuna inanıyorum ki Kürt kardeşlerim sandıkta AK Parti'yi tercih edecek.”

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

Başkanlık sistemine de değinen İşler, şunları kaydetti:

”Başkanlık sistemini iktidara gelmek için değil, ülkenin geleceğini krizlerden kurtarmak için istiyoruz. Biz zaten iktidardayız. Başkanlık sistemi Türkiye'nin geleceğinin gelişmesi için gerekli ve önemlidir. Başkanlık sistemi kargaşa ve koalisyonu engelliyor. AK Parti Türkiye'nin gelişmesi için istiyor. Ama muhalefet bu parçalı sistemden yararlanarak Türk siyaset tarihinde olmak istiyor ve ülkenin gelişmesini istemiyor. İktidara gelmek gibi bir istekleri olmadığı için başkanlık sistemini istemiyoruz diyorlar."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara