Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

İslami Cihad: İsrail kırmızı çizgiyi aştı; yaptıklarının bedelini ödeyecek

Filistin İslâmi Cihad Hareketi, işgalci İsrail güçlerinin bugün Mescid-Aksa’da düzenlendiği baskını kınayarak, İsrail’in ‘kırmızı çizgileri’ aştığını söyledi. İsrail’in El Aksa Camii'ni bölme planlarının başarısız olacağını söyleyen İslami Cihad, “İsrail yaptıklarının bedelini ödeyecek” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-12 22:23:47

İslami Cihad:  İsrail kırmızı çizgiyi aştı; yaptıklarının bedelini ödeyecek

ofke

İsrail işgal güçlerinin bugün Kubbetu's Sahra'ya baskın düzenleyerek Mescid-i Aksa'nın imamlarına ve görevlilerine saldırmasına tepkiler sürüyor.

Filistin'deki İslâmi Cihad Hareketi Siyasi Birimi'nin üyesi Waleed El Katar, İsrail polisinin bugünkü baskını kınayarak, ‘İsrail'in kırmızı çizgileri aştığını' söyledi.
İsrail'in El-Aksa Camii'ni bölme planlarının başarısız olacağını söyleyen Katar, “İsrail yaptıklarının bedelini ödeyecek” dedi.

'BÖLGEDE GELİŞECEK HER OLAYDAN İSRAİL SORUMLU OLACAK'

Filistinlilerin El Aksa Camii'sini korumakta kararlı olduğunu söyleyen Katar, İsrail işgalinin kırmızı çizgilerle oynama teşebbüsü olduğunu belirterek, bölgede meydana gelebilecek bir patlamadan İsrail yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.
Kudüs ve El Aksa Camii'nde gerçekleşecek olan olayların sorumluluğundan İsrail'i sorumlu tutacaklarını ve bedelini ödeteceklerini belirten Katar, devam eden saldırıların ardındaki İsrail hedefinini, Kudüs şehrinin diğer bölümlerini de Yahudileştirmek olduğunu öne sürdü.
İsrail'in planlarını gerçekleştirmek baskı ve sindirme politikası uyguladığını belirten Katar, “Asla El Aksa Camii'yi bölemeyecekler. İnşallah böyle olmaz” dedi.

cam

'EL AKSA VE KUDÜS SADECE ARAPLARIN DEĞİL, BÜTÜN MÜSLÜMANLARINDIR'

İslâmi Cihad Hareketi Siyasi Birimi'nin üyesi Waleed El Katar, Arap ve İslâm halklarına yönelik bir mektupta şunları söyledi:
“Kudüs ve kutsal camii yalnızca Filistin halkının mülkü değil; El Aksa, Kudüs ve Filistin, Arap ve İslâm ulusuna ait ve Müslüman inancının ayrılmaz bir parçası, İki kutsal caminin üçüncüsü ve de Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) miraca yükseldiği yer.”

'İSRAİLLE NORMALLEŞTİRME ADIMLARI, FAYDA DEĞİL ZARAR GETİRECEKTİR'

İsrail rejimi ile yapılan normalleştirme adımlarının yalnızca utanç getirmeyeceğini söyleyen El Katar, çıkarlarınıza hizmet etmeyeceğini, onlara zarar vereceğini belirterek şunları söyledi:
“Arap ve İslâm ulusunun kutsallıklarını ihlal eden İsrail'le normalleşme Müslüman halka fayda değil, zarar, yıkım, esaret getirecektir. İsrail'le yakınlaşma çalışan Arap ülkeleri de, yanlış yoldan dönmeli, İsrail işgaline teslim olmamaları, direnç göstermelilerdir. İsrail'in en büyük korkusu silah değil, Arap halklarının, Müslümanların birlik içinde hareket etmeleridir.”

 

Haber Ara