Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

İslam sevgisinden rahatsızlık duyuyorlar

İstanbul'da çocuklara İslam sevgisinin ve geleneğinin bilinçlendirilmesine yönelik yapılan etkinliklerden bazı çevreler rahatsızlık duyuyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 05:50:14

İslam sevgisinden rahatsızlık duyuyorlar

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki Oğuzhan İlkokulu'nda okuyan öğrencilere maket Kabe etrafında tavaf ettirilerek dini eğitim verildiği iddiaları, kamuoyunda tartışma yarattı. İslam dininin öğretisi adına yapılan her etkinliğe aynı tepkide bulunan bazı çevreler yine sahnedeki yerini aldı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulundular.

Evrensel gazetesinden Eylem Nazlıer'in haberine göre, Oğuzhan İlkokulu'nda geçtiğimiz aylarda 'kutlu doğum' haftasını bahane eden okul yönetimi hac vazifesinin nasıl yerine getirildiğine dair öğrencilere 'simülasyonlu' eğitim verdi, öğrenciler bir Kabe maketi etrafında döndürüldü. 

Erkek çocuklarına hacca giderken kullanılan ihram giydirildi, bazı çocuklara ise takke takıldı, ellerine de tespih verildi. Kız çocuklarına ise türban takıldı.

ETKİNLİĞİ İZLEMEK ZORUNLU TUTULDU

Okul yönetimi ayrıca bu kıyafetlerle çocuklara toplu olarak fotoğraf çektirdi. Etkinliğe öğrencilerin gönüllü dahil olduğu ancak bütün öğrencilerin etkinliği izlemeye zorunlu tutulduğu öğrenildi.

KONUYLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı İzzet İldeş, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Son zamanlarda memleketin bir çok okulunda gözlemlenen bu kareler aslında eğitim sistemine kendinden menkul, münferit denilemeyecek bir yönelimin açık mesajlarıdır. Eğitim sisteminin olmazsa olmazı laikliğin tartışıldığı bugünlerde sınırsız ve sorumsuz bu yaklaşımlar bir toplumun eğitim açısından geleceğinin köküne kibrit suyu dökmektir. Çok tehlikelidir. Çok önemlidir. Yapılan suçtur. Suç duyurusunda bulunularak gerekli kanuni işlemler başlatılacaktır" dedi.

Haber Ara