Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu projesiyle İdlib'de 18 dükkan açıldı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-01 12:45:02

İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu projesiyle İdlib'de 18 dükkan açıldı
İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu, (OICHF) Suriye'nin İdlib ilinde yaşayan savaş mağduru siviller için "Esnaf ve Sanatkarları Destekleme Projesi' kapsamında 18 dükkan açtı.

İdlib'te açılan ve gıda, otomotiv, sağlık ve giyim sektörlerinde hizmet verecek 18 dükkanın işletmesi, bölge halkından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen sivillere verildi.

Siviller, kuruluş masrafları ve 3 aylık işletme sermayeleri İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu tarafından karşılanarak hibe edilen dükkanlardan temin ettikleri gelirle ailelerinin geçimlerini sağlayabilecek.

İdlib'e bağlı Maaret Mısrin'de proje kapsamında elbise dükkanı işletmeye başlayan 3 yetim annesi 43 yaşındaki Baraa el Abud, ailesinin geçimini çalışarak sağlayabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Abud, kadın ve çocuklara hizmet veren elbise dükkanının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "İç savaşta kocamı kaybettikten sonra çocuklarımla birlikte çok zor günler yaşadım. Yaklaşık 2 yıl boyunca yardım kuruluşlarının gıda desteğiyle hayatta kalma mücadelesi verdik. Bugün ise çocuklarımın geçimini sağlayabileceğim bir iş imkanı buldum. Kadın ve çocuk elbiseleri sattığım dükkan bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Projenin genişletilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Haber Ara