Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

'İslam dünyasındaki düşmanlık cehaletten besleniyor'

Mana Yayınları kurucusu Kınataş, 'Bugün İslam dünyasındaki parçalanmışlık ve düşmanlıklar, cehaletten besleniyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 14:29:16

'İslam dünyasındaki düşmanlık cehaletten besleniyor'

Arapça, Farsça ve İngilizce'den önemli eserleri Türkçe'ye kazandıran Mana Yayınlarının kurucusu Latif Kınataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada yayıncılık hayatına 2008'de atıldığını belirterek, "Öncelikle kendimden başlayarak içinde yaşadığımız toplumdaki en temel eksikliği hissettim. Bugün en önemli ihtiyaç nedir dense herkes bunu farklı tanımlar. Ben, en hayati eksikliği, 'hikmet yoksunluğu' olarak gördüm ve hikmetin peşine düştüm." diye konuştu. 

Müslümanların özellikle felsefi düşünce, siyaset bilimi ve sosyal bilimler gibi alanlarda geri kaldığını dile getiren Kınataş, bu bağlamda fikir üretemediğini ve sistem geliştiremediğini düşündüğünü söyledi.

"BENİM İÇİN KİTAPLAR HİKMETİ ARAMANIN EN İYİ YOLLARINDAN BİRİYDİ"

Bu konuda duyulan ihtiyacın düşünce hayatının canlanması ile nakilcilikten ibdaya geçiş olduğuna inandığını belirten Latif Kınataş, "Bu ihtiyacı hissederek ve dünyanın farklı ülkelerindeki fikri gelişmeleri Türk okuyucusuna da kazandırarak buradaki düşünce gelişimine katkı sağlamak niyetiyle Mana Yayınlarını kurdum. Ayrıca benim için kitaplar hikmeti aramanın, bulmanın, sunmanın en iyi yollarından biriydi." ifadelerini kullandı.

Çeviri eserlerin kültürel etkileşime katkısına da değinen Kınataş, şunları kaydetti:

"Bugün İslam dünyasındaki parçalanmışlık ve düşmanlıklar, cehaletten besleniyor. Birbirlerinin kültür ve düşünce dünyasını tanımayanlar daha kolay düşman olabiliyor. Gerek düşmanlıkların giderilmesi gerekse toplumsal, siyasal, ekonomik işbirliğinin yolu, tanımak ve tanışmaktan geçiyor. Bu bağlamda kitaplar kültürel etkileşimin en temel araçları arasında yer alıyor."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara