Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

'İslam dünyası zor bir süreçten geçiyor'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam dünyasının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, İslam dünyasında yaşananların tüm dünyadaki Müslüman azınlıkları da etkilediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-21 20:13:44

'İslam dünyası zor bir süreçten geçiyor'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "İslam dünyasında yaşananlar sadece Ortadoğu coğrafyasını değil, tüm dünyadaki Müslüman azınlıkları da etkiliyor" dedi.

Görmez, Arjantin İslam Merkezi Başkanı Anibal Beşir Bekir ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

İslam dünyasında yaşananların sadece Ortadoğu coğrafyasını değil, tüm dünyadaki Müslüman azınlıkları da etkilediğini kaydeden Mehmet Görmez,"Aradaki mesafeler uzak olsa da bizim Arjantinli Müslüman kardeşlerimizle kalplerimiz daima birbirine yakındır. İslam dünyası zor bir süreçten geçiyor. İslam dünyasında yaşananlar sadece Ortadoğu coğrafyasını değil, tüm dünyadaki Müslüman azınlıkları da etkiliyor. Sorunlar sadece Suriye ve Irak ile sınırlı kalmıyor. Dolayısıyla, Arjantinli Müslüman kardeşlerimizle iş birliği içerisinde çalışmalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü iş birliğine hazırız" ifadelerini kullandı.

-"Cehaletin sebebi eğitimsizlik değil, aksine eğitimli cehalettir"

 "Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi"ni geçen yıl yaptıklarını belirten Prof. Dr. Görmez, "Bu bir başlangıçtı. Bu ilişkileri kurumsal hale getirmek istiyoruz. O coğrafyaya temsilciler göndererek, özellikle din eğitimi konusunda iş birliği yapabiliriz. Yeni neslin doğru İslam bilgisine ihtiyacı var. Bugün İslam dünyasında var olan cehaletin sebebi eğitimsizlik değil, aksine eğitimli cehalettir. Doğru bir Kur'an ve sünnet bilgisine ihtiyaç var" diye konuştu.

Arjantin İslam Merkezi Başkanı Bekir ise kabulden dolayı Başkan Görmez'e teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı modelinin önemine işaret etti.

Arjantin Müslümanları olarak din eğitimi konusunda eksiklikleri olduğunu dile getiren Anibal Beşir Bekir, Diyanet İşleri Başkanlığından bu anlamda katkı sağlamasını beklediklerini kaydetti.

Mehmet Görmez de Başkanlık olarak Arjantinli Müslümanlara dini yayınlar, Arjantinli öğrencilerin Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'den Arjantin'de görev yapması için imam görevlendirilmesi ve cami konusunda gereken desteğin verileceğini belirtti.

Haber Ara