Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

'İslam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 21:09:04

'İslam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil'


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Parti il teşkilatının da partililerde bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası açıklamada bulunan Yılmaz, "AK Parti her zaman halk ile iç içedir. Seçim olsun olmasın, referandum olsun olmasın, halk içinde olmak halk ile bir arada olmak, AK Parti'nin şiyarıdır, temel siyaset yapma biçimidir. AK Parti'de ben değil biz vardır. Ben diyenler başka yerlere gitsinler, bağımsız olsunlar veya benlik siyaseti yapanları ön plana çıkaran yerlere gitsinler ama biz diyenlerin yeri AK Parti'dir" diye konuştu.

"İSLAM DÜNYASI ÜZERİNDE BİRÇOK OYUNLAR OYNANIYOR BUNLAR TESADÜF DEĞİL"

İslam ülkelerini bölmeye çalışanların olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bir taraftan dışarıdan bizi parçalamaya bölmeye çalışanlar var. Bunu görmemezlik edemeyiz ama onların farklı davranmasını da bekleyemeyiz. Zalimlerden merhamet beklememek lazım. Zalimlerin merhametine güvenerek de siyaset yapmamak lazım ama onların farkında olmak lazım, onları halkın gözünün önünde de deşifre etmek lazım, bununla ilgili de toplumda bir farkındalık oluşturmak lazım fakat zalimlerin merhametine de güvenmemek lazım. İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil. Buraya dışarıdan yapılan müdahaleler, bu alanda her türlü araç kullanılarak istihbaratından sıcak savaşına kadar her türlü araçla İslam dünyası üzerinde birilerinin bir çaba içinde olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

"BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM"

İslam dünyasının neden zayıf olduğu konusuna değinen Yılmaz, "Elbette bunu göreceğiz, tespit edeceğiz ve ifade edeceğiz ama bir taraftan da gerçekten şu soruyu kendimize sormamız lazım. Biz niye bu kadar zayıfız, niye birileri gelip bizi bu kadar kolay karıştırabiliyor, bu kadar kolay fitne çıkarabiliyor. Bu açıdan baktığımızda da ben doğrusu iki unsuru ön plana çıkarmayı doğru buluyorum. Bir tanesi birlik ve beraberlik. İslam dünyasında gerçekten daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bizi ayıran itilafa düşüren işleri bir tarafa koyup ortak olduğumuz değerlerde çok daha güçlü bir şekilde ön plana çıkmamız lazım. Hep bir farklılığı ortaya koyup bunun üzerinden bir çatışma oluşturmak yerine farklılıklarımızı zenginlik bilip, ortak değerlerimizi daha fazla vurgulamamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İlme ve emeğe daha fazla değer vermemiz lazım. Esas değer vermemiz gereken şey, insanların ilmidir, emeğidir, çalışmasıdır. Bizim bunlara daha çok değer vermemiz lazım ki, bizi bölmeye, parçalamaya, güçten düşürmeye çalışanlara karşı en güçlü şekilde cevap verebilelim. Teröre de, savaşlara da diğer müdahalelere de vereceğimiz en güzel cevap çocuğumuzu iyi yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, AK Parti'nin doğru hedefler doğrultusunda ilerlediğini kaydederek, "Sağlıktan sosyal politikalara, aileler ile ilgili çalışmalara, sivil toplum alanına kadar birçok konuda önemli adımlar atılıyor ama bu işler uzun soluklu işlerdir. Acele etmek ile bu işler olmaz. Doğru hedefler koyup adım adım o hedeflere yürümemiz lazım o yüzden 2023, 2053, 2071 diyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara