Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

İslam dünyası ramazanın ilk gününde

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde İslam alemi ramazanın ilk gününü yaşayacak...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 03:21:04

İslam dünyası ramazanın ilk gününde

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türkiye'nin yanı sıra pek çok Arap ülkesi bugün ramazanın ilk gününü idrak edecek.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, bugün ramazanın ilk günü olduğu duyuruldu. Katar'da Vakıflar ve Dinişleri Bakanlığı'na bağlı Ramazan Hilalini Görme Komisyonu da hilalin görüldüğünü açıkladı. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Ürdün, Filistin, Libya, Lübnan, Irak ve Etiyopya da ramazanın bugün başlayacağını ilan etti. Yemen Müftülüğü, bu yıl ilk defa Suudi Arabistan'da hilalin görüldüğünün ilan edilmesini beklemeden bugün ramazanın ilk günü olduğunu açıkladı.

Umman Sultanlığı ise hilalin görülmemesi nedeniyle ramazanın ilk gününün salı günü olacağını ilan etti.

Tunus Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Semir bin Abdullah Tunus'ta hilalin görülme ihtimalinin çok zayıf olduğunu, Madagaskar adası ve Somali'de görülme imkanının bulunduğunu söyledi.

Buna göre, henüz ramazan hilali konusunda resmi bir açıklama yapılmazken genel kanaate Tunus'un da tüm İslam dünyasıyla hareket ederek aynı günde oruca başlanacağı düşünülüyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ramazanın başlaması münasebetiyle yayımladığı mesajda, İslam dünyasının terör belasından kurtulması duasında bulundu.

Tüm dünyanın terörden mustarip olduğunu belirten Selman, İslam'ın sevgi ve muhabbet dini olduğunu vurguladı.

Haber Ara