Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere hibe

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli ve eski hükümlüleri istihdam etmeyen işverenlerden tahsil ettiği idari para cezalarını, girişimci engelli ile eski hükümlülerin iş kurması için hibe etmeye devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 20:43:57

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere hibe

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR başkanlığında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyelerinden oluşan komisyon, 118 projeye onay verdi. Projelerin uygulanması için yaklaşık 5 milyon TL kaynak ayrıldı.

Açıklamada Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurullarının işbirliğiyle hazırlanan projeler karşılığında eski hükümlülere, kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 10 katına kadar hibe desteği verildiği belirtilirken, işinin patronu olmak isteyen engellilere ise kabul edilen projeye 36 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlandığı kaydedildi. Bu kapsamda, iş kurma sürecinde gerekli masraflar için 2 bin, bir yıl boyunca işletme giderleri karşılaması için 4 bin, gerekli araç-gereç, donanım ve makine temini için de en fazla 30 bin TL tahsis edildiği vurgulandı.

Açıklamada, 2014'te başlayan hibe desteğinden bugüne kadar 592 projenin yararlandığı ifade edildi.

Öte yandan hibe desteği almak isteyen engelli ve eski hükümlülerin İŞKUR'un internet sitesinde yayınlanan "2017/1. dönem başvuru rehberi ve formunu" ile hazırladıkları projelerini 9 Aralık'a kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine elden teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara