Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

İskoç Milletvekili Hosie: Boris Johnson gelecek hafta görevden alınabilir!

Kıdemli İskoçya Ulusal Partisi Milletvekili Stewart Hosie, önümüzdeki hafta Avam Kamarası'nda Britanya Başbakanı Boris Johnson'a karşı bir güvensizlik oylaması yapılabileceğini belirterek, 'Güvensizlik oylamasının yapılması ve başarılı olması durumunda Johnson başbakanlık görevinden alınabilir' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-28 17:25:46

İskoç Milletvekili Hosie: Boris Johnson gelecek hafta görevden alınabilir!

Kıdemli İskoçya Ulusal Partisi Milletvekili Stewart Hosie, önümüzdeki hafta Avam Kamarası'nda Britanya Başbakanı Boris Johnson'a karşı bir güvensizlik oylaması yapılabileceğini belirterek,  "Güvensizlik oylamasının yapılması ve başarılı olması durumunda Johnson başbakanlık görevinden alınabilir" dedi.

Westminster'da muhalefet partilerinin liderleri arasında yapılan görüşmeden sonra BBC Radio 4'ün 'Today' programına konuk olan Hosie, "Anlaşmasız Brexit'i engellemenin tek seçeneği bu gibi görünüyor" diye konuştu.

Güvensizlik oylaması hakkında konuşan vekil, "Bunu yapmak zorundayız çünkü başbakanın yasalara  ve parlamentonun aldığı süreyi uzatma kararına dair hiç güven yok" dedi ve ekledi; "Süreyi uzatmak konusunda kararlıysak tek seçeneğimiz bu". 

Bir dönem İskoçya Ulusal Partisi'nin başkan yardımcılığını da yapan Hosie, Muhafazakar Parti'deki 'isyancıların' da anlaşmasız Brexit'i engellemek için muhalefet partilerine destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Johnson'ın yerine göreve geldiği eski başbakan Theresa May'e karşı da kısa süre önce güvensizlik oylaması yapılmıştı ancak parlamento güven oyu vermişti.

Haber Ara