Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

İşkence gören çocuğun avukatı konuşurken ağladı

Türkiye’yi sarsan üvey anne şiddeti ile ilgili basın açıklamasında mağdur çocukların avukatı konuşurken diğer avukatlar ağladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 14:38:50

İşkence gören çocuğun avukatı konuşurken ağladı

İHA'nın haberine göre; Kayseri Barosunda yapılan basın açıklamasına Baro Başkanı Fevzi Konaç, mağdur çocuklarınavukatı Feyza Polatkuş ve Çocuk Hakları Komisyon üyeleri katıldı.

Mağdur çocukların avukatının konuşması sırasında çocuğun başına gelenleri tekrar dinleyen salondaki diğer avukatlar gözyaşlarına hakim olamadılar.

ÇOCUK GÖRÜNTÜLER İZLENMEDEN HASTANEYE KALDIRILIYOR

Mağdur çocukların avukatı Feyza Polatkuş, “Zaten iki tarafın da ikinci evlilikleri ve 6 aylık bir evlilik sözkonusu. Bu evlilik içerisinde çocukların yeni annelerine olan yaklaşımı nasıl? Bir baba olarak bunu ölçüyor. Çocuklara da soruyor ‘nasıl anlaşabiliyor musunuz?' diyor. Çocukların sürekli olarak söylediği ‘biz çok seviyoruz. Bize iyi davranıyor' diyor. Yalnız şöyle bir şey seziniyor çocuklar sürekli olarak babayı kapıda bekliyorlar. Babayı yalnız bırakmak istemiyorlar. Yalnız kalmaktan korkuyorlar. Bunun üzerine baba şüpheleniyor ve bu şüphesi üzerine kamerayı koyuyor. Görüntüleri izlemeye fırsat olmadan zaten çocuk hastaneye kaldırılıyor. Mesanesinin orada patladığı öğreniliyor. Bu ameliyata alındıktan sonra doktor diyor ki ‘senin karnın neden ağrıyor' çocuk ‘komşumun çocuğuyla oyun oynuyorduk o vurdu bu şekilde karnım ağrıdı' Doktor arkadaşlar diyor ki ‘bu çocuk vurması ile olabilecek bir şey değil' Bunun üzerine baba eve gidiyor 1 günün kamera kayıtlarına bakıyor. Çocuk tekmeleniyor. Baba ondan sonra ‘benim çocuğumun mesanesi bu yüzden parçalandı' diyor. Sadece o günün kaydını polise veriyor. Çocuk bu sırada ameliyattan çıkıyor. Bunun üzerine doktorlar ikinci bir ameliyata aldıkları zaman olay anlaşılıyor. Polis gidip bütün kamera kayıtlarını alıyor. İşte o zaman ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

-

BABA GÖRÜNTÜLERİ DAHA ÖNCE İZLEME FIRSATI BULAMAMIŞ

Polatkuş ayrıca, “Müvekkilim çocuğu hastalandıktan sonra sadece son görüntülerini görmüş. Çocuklarının tekmelendiğini görüyor. Polise teslim ediyor. Polis sözkonusu olayın kaynağını istediğinde evine götürüyor polis evdeki tüm hardiski alıyor. Polisin incelemesi ile bu olaylar ortaya çıkıyor. Baba görüntüleri daha önce izleme fırsatı maalesef bulamamış” şeklinde konuştu.

İNSANLIKTAN ZERRE KADAR NASİBİNİ ALMAMIŞ

Toplantıda konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, “Görüntüler çıktı ‘kimin elinden çıktı' spekülasyonları yapılıyor. Bu anlamda suçlu aramak yerine insanlığımızı kontrol edelim diyoruz. Birde bu davanın içerisinde olan hiçbir avukat arkadaşımız mesleki ahlak ve etik anlamında böyle bir insanlık dışı paylaşımın içerisinde asla olmaz, olmamıştır. Kim yaptı? İnsanlıktan zerre kadar nasibi olmayan birisi yaptı. Kimse bu suçun sahibi bu sözün sahibi de odur. Bu anlamda hiçbir meslektaşımızın özellikle dava içerisindeki meslektaşımızın böyle bir algı içerisinde kendisine bedel ödetilmesine hiçbirimizin razı olmadığını ifade etmem lazım. Sabahtan beri ülkeden gelen infialler gereği hem Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Kayseri Barosu olarak mahkemeye müracaat edildi. 2. Sulh Ceza Mahkememiz karar yazmak üzeredir. Bu paylaşımla ilgili erişimin engellenmesine karar vermiş durumdadır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kayseri'de bir üvey annenin çocuklara yaptığı işkence herkeste şok etkisi yaratmış, aşırı tepki çekmişti. İşkence görüntülerinden sonra kamuoyuna yansıyan bu habere yayın yasağı kondu.

Haber Ara