Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

İşitme engellilere girişimcilik eğitimi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında 25 işitme engelliye girişimcilik eğitimi veriliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 14:46:13

İşitme engellilere girişimcilik eğitimi
Siirt'te işitme engellilere girişimcilik eğitimi veriliyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlükleri işitme engellilerin iş yaşamına dahil olması için proje geliştirdi. "Engelli Olmak, Girişimci Olmaya Engel Değildir" sloganıyla, 25 işitme engelliye yönelik Belediye Kültür Merkezi'nde girişimcilik kursu başlatıldı.

Kursu ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, proje sorumlusu Erol Avcı'dan bilgi aldı.

Başkan Vekili Taşkın, 3 gün sürecek girişimcilik kursuna 25 kişinin katıldığını belirterek, kursun ardından sertifika alacak engellilerin KOSGEB'in girişimcilere yönelik desteklerinden faydalanabileceğini söyledi.

Bu ay içerisinde 100 engelliye daha aynı eğitimin verileceğini dile getiren Taşkın, "Kursa katılacak engellilerden önemli bir kısmının iş sahibi olacağını, kendi işlerini kuracağını ümit ediyoruz. Siirt'te ilk defa yapılan bir program, işitme engelli kardeşlerimizin burada özgüvenleriyle bu kursa katılmaları bizleri çok mutlu etti." dedi.



Haber Ara