Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Işık: Türkiye hükümetsiz kalmamalı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Türkiye sürdürülebilir hükümeti en kısa kurmak durumunda' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 14:55:06

Işık: Türkiye hükümetsiz kalmamalı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye sürdürülebilir hükümeti en kısa kurmak durumunda, yoksa dünyadaki yarışta bizim bırakın duraksamamızı, tempomuzu düşürmemiz dahi bizim geri kalmamız için sebep olur” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSBÜK 13. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan Bakan Işık, 13 yıldır sürekli büyüyen ve gelişen bir Türkiye olduğunu belirterek, “Küresel krize rağmen büyümeden taviz vermeyen, üretimden taviz vermeyen, ülkeyi ancak ve ancak üretimle sürdürülebilir bir kalkınma ve büyümeye ulaştırırız anlayışıyla hareket eden bir hükümet anlayışıyla 7 Haziran seçimlerini yapmış olduk. Seçim sonuçlarını ülkemiz için milletimiz için ve demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçim sonrasında millet iradesinin bir kez daha tecelli etmiş olması, seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşmiş olması ve seçim sonrasında oluşan iradenin herkes tarafından mutlaka ve mutlaka tek belirleyici irade olarak ele alınması gerektiği bizim olmazsa olmazımızdır. En temel görüşümüzdür. Seçimden sonra geçen 6 günlük sürede ilk açıklamalardan sonra bir sağduyunun hakim olmaya başladığını görüyoruz. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması gerekiyor. Sürdürülebilir bir koalisyon hükümetinin de kurulması da yine temel önceliğimiz. Bu noktada bütün partilerimizin üzerine düşeni ne iyi şekilde yapacağına inanıyoruz. Bunu yapmak durumundayız. Türkiye sürdürülebilir hükümeti en kısa kurmak durumunda, yoksa dünyadaki yarışta bizim bırakın duraksamamızı, tempomuzu düşürmemiz dahi bizim geri kalmamız için sebep olur” diye konuştu.

Bakan Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

“13 yıldır biz Türkiye'de üretim odaklı bir büyüme üzerinde yoğunlaştık ve çalıştık. Önce üretim için alt yapının oluşması sanayicinin, üreticinin üretimden kaçmaması için gereken tedbirlerin alınmasına öncelik verdik. Mali disiplinin bir an önce sağlanması, kamu finansmanın Türkiye için bir risk olmaktan çıkarılması ve özellikle kamu borcunu Türkiye açısından tehdit olmaktan çıkarılması noktasında son derece önemli ve değerli çalışmaları hayata geçirdik.”

Türkiye'deki büyümenin altındaki en temel etkenin sanayi üretimi olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “Sanayi üretimi büyüdüğü zaman Türkiye büyür. Sanayi azaldığı zaman Türkiye'nin büyümesi yavaşlıyor. Türkiye'yi büyütmenin yolu üretimi arttırmaktır. Hükümet olarak bugüne kadar Türkiye'nin üretimin artması, sanayinin gelişmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik” ifadelerini kullandı.

Sanayici ve üreticiler için bakanlık olarak yaptıkları projeleri anlatan Bakan Işık, birçok problem alanıyla ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti.

Haber Ara