Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

Işık'tan Rakka operasyonu açıklaması

Milli Savunma Bakanı Işık, Rakka operasyonunun çoğunlukla hava operasyonları olacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 14:30:56

Işık'tan Rakka operasyonu açıklaması

Milli Savunma Bakanı Işık, "Rakka operasyonu daha çok hava operasyonu olacak. El Bab ile Rakka'yı birbiriyle bağlantılı görmemek lazım. Ajandaya uygun hareket ediliyor."dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün ikinci bir darbe teşebbüsünde bulunacağı iddialarının sorulması üzerine Işık, "İkinci bir kalkışma olasılığını bir organize hareket olarak değerlendirmiyoruz. Tekrar bir darbe girişimine ihtimal vermiyoruz, ama bireysel girişimler konusunda da dikkatli olunması gerektiğini söyledim." ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için her yolu denemeye çalışan bir yapı olduğunu belirterek, bu yapıya karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Kürt aşiretlerin borçlarının İngiltere tarafından ödendiği iddiasının hatırlatılması üzerine Işık, aşiretlerin üst üste açıklamalar yaparak bu iddiayı reddettiğini bildirdi.

Birinci Dünya Savaşı süresince de İngilizlerin Kürt aşiretlerine yönelik "isyan edin, bağımsızlık verelim" ve bir takım maddi çıkar taahhütlerinde bulunduğunu anımsatan Milli Savunma Bakanı Işık, o dönemde bu tekliflerin birkaç küçük aşiret dışında kabul görmediğine işaret etti.

Işık, "Türkiye'de bir ruh bütünlüğümüz var. Allah'a hamdolsun duygusal bağlarımız çok güçlü. Eğer duygusal bağlarımız çok güçlü olmasaydı bu kadar ağır travmalarda Türkiye bu birlikteliğini koruyamazdı. Duygusal bağların gücü bizi bir arada tutuyor. Bu bağların daha da güçlenmesi önceliğimiz." dedi.

Fikri Işık, yeni kalkışma iddialarının "FETÖ gücünü kaybetmedi, önümüzdeki süreçte bir şeyler olabilir" imajı vererek, FETÖ'deki çözülmeyi engellemeye yönelik bir hamle olduğuna değindi.

Rakka'ya yönelik operasyona ilişkin bir soru üzerine Işık, "Rakka operasyonu daha çok hava operasyonu olacak. El Bab ile Rakka'yı birbiriyle bağlantılı görmemek lazım. Bizim kendi operasyon ajandamız var Özgür Suriye Ordusu ile. O ajandaya uygun hareket ediliyor." yanıtını verdi.

Haber Ara