Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Işık'ın ailesi iddiaları yalanladı

Kenan Işık'ın ailesi, tiyatrocunun hayatını kaybettiği iddiasını yalanladığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-28 09:24:19

Işık'ın ailesi iddiaları yalanladı

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, beyin kanaması sebebiyle bir süredir tedavi gören oyuncu ve sunucuKenan Işık'ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Aile yakınları, ünlü oyuncunun sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını ve hayatta olduğunu söyledi.

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Hazinedar, "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun" dedi.

2014'ün Mart ayında, İstanbul'da gittiği spor salonunda ayağının kayması sonucu yere düşerek başını çarpan Kenan Işık'ın tedavisi Almanya'da sürüyor.

KENAN IŞIK KİMDİR

Malatya Yeşilyurt'ta 1947 yılında doğan Kenan Işık'ın tam adı Yusuf Kenan Işık'tır. Oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusu olan Kenan Işık, Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğudur. Orta okul dönemlerinde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise döneminde Ankara'da okurken Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Kenan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olmuştur. Ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği de yapmıştır. Sanatçı, devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır.

DADI DİZİSİNDE ROL ALDI

1974 yılı itibariyle köşe yazarlığı da yapmıştır. Köşe yazarlığı yaptığı gazeteler sırasıyla; Resmi Gazete, Yeni Yüzyıl, tekrar Resmi Gazete, Yeni Binyıl ve Akşam'dır. Televizyon ekranlarında ise başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı 'Dadı' adlı dizide rol almıştır. 2005 yılında Kenan Işık Erdoğan Aktaş'la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star tv kanalında ana haber bültenini sundu.12 Haziran 2005 tarihinde haber sunmayı bırakan sunucu oyunculuğa geri döndü.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER YARIŞMASINI SUNDU

Sanatçı, ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomen yarışmalar arasına giren Kim 500 Bin İster yarışmasının sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının halen sunuculuğuna devam etmektedir, ama sunuculuğu geçirdiği beyin kanaması sebebiyle yarım kalmıştır.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara