Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Işık: Geri adım atmayacağız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Zerre kadar geri adım atmadık, atmayacağız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 15:25:08

Işık: Geri adım atmayacağız

AA'nın haberine göre, AK Parti Kocaeli 79. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Işık, 7 Haziran seçiminde ortaya çıkan tabloyu bir fırsat bilerek, Türkiye'yi terör yoluyla dize getirmeye çalışan bazı mihrakların oynamak istedikleri oyunları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin buna verdiği cevabı herkesin gördüğünü belirtti.

Türkiye'nin çok uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ülke olduğunu vurgulayan Işık, 'terörün' ne olduğunu, örgütler arasında bir ayırım yapmamanın ne kadar önemli olduğunu en iyi bilen ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

"Terörist noktasında ayırım da yapmayız"

Işık, Türkiye açısından IŞİD, PKK, sol ve paralel  arasında hiç bir fark olmadığına işaret ederek, "Hele hele yüce dinimizi kullanarak, küresel güç merkezlerinin hedeflerine alet olarak terör yapan IŞİD bizim için çok tehlikeli bir terör örgütüdür. Bu noktada AK Parti'ye ve Türkiye'ye yönelik bir algı operasyonuyla Türkiye'nin elini zayıflatmak, gücünü sınırlamak isteyenler son günlerde ne kadar büyük bir yanlışın içinde olduklarını eminim görmüşlerdir. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Terörist noktasında ayırım da yapmayız. Ama dinimizi ve etnik kökenleri kullanarak terör faaliyetleri yapanlar noktasında da geçmişten gelen tecrübelere dayanarak daha hassasiyetle dururuz" diye konuştu.

"Terörle mücadelenin en etkin yöntemi demokrasi içerisinde mücadeledir"

Özellikle terörün demokrasi açısından ne kadar büyük bir tehdit olduğunu bildiklerini ama 'terörün' demokrasi içerisinde kalınarak çözülmesi gerektiğini de çok iyi bildiklerini belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kısa dönemde demokrasi dışındaki eğilimlerin güçlenmesi bizi aldatmamalı. Demokrasi zor bir rejim ama terörle mücadelenin en etkin yöntemi demokrasi içerisinde mücadeledir. Fakat bazıları demokrasiyi bir zaaf rejimi olarak görüyor. Özellikle terörle bir ülkeyi teslim alacağını zannediyor. Türkiye 1990'lı yıllarda terörle mücadelede demokrasi dışına eğilimini çokça gösterdi. Bundan dolayı da hem halkımız mağdur oldu hemde devletimizin ve ülkemizin bütünlüğü ciddi yara aldı. Biz terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz ama bizim milletimizin unsurları arasında en küçük bir ayrışmaya da müsaade etmeyeceğiz."

"Zerre kadar geri adım atmadık, atmayacağız"

Işık, demokrasi standartlarını yükseltmek için her türlü gayretli çalışmayı gösterdiklerine işaret ederek, "Çözüm Süreci'nde iyi niyetle büyük adımlar attık. Çözüm Süreci ile temel amacımız, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşayan insanların kardeşliğini güçlendirmekti. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bu hedeflerimizden zerre kadar geri adım atmadık, atmayacağız" ifadesini kullandı.

7 Haziran'daki seçim sonuçlarını fırsat bilen PKK örgütünün bölgedeki olayları da bahane ederek Türkiye'yi dize getirmeye yeltendiğine dikkati çeken Işık, PKK'nın Suruç'ta yaşanan ve 32 cana mal olan o elim olayı fırsata dönüştürerek Türkiye'de fiilen tekrar terörü ayağa kaldırmaya çalıştığını aktardı.

"300 genç toplanacak da bir tek HDP'li bunların yanına gitmeyecek"

Işık, bazı şeyleri sesli düşünmekte bir beis görmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Daha önce aşısı sol bir örgütü mensubu kolaylıkla IŞİD'çi oluyor. Nasıl oluyorsa, sosyolojik olarak benim bunu izah etmem mümkün değil. Gidiyor, HDP'nin Adana ve Mersin binalarına bomba gönderiyor, IŞİD organizasyonu altında. Orada bir insanımız hayatını kaybediyor. Seçimlere 3 gün kala Diyarbakır mitingine yine IŞİD ile uzaktan yakından alakası olmayan etnik bir inanca sahip bir genç kolaylıkla IŞİD'ci oluyor ve Diyarbakır'da HDP mitingine bomba koyuyor. Şimdi bunlar sizin kafanızı karıştırmıyor mu? Hemen sonra Türkiye'nin farklı yerlerinden 300 genç HDP'nin Suruç'taki kültür merkezinde toplanıyor ve bir tek HDP'li o anda o binanın bahçesinde bulunmuyor. Biz bunları biliyoruz. Orada 300 genç toplanacak da bir tek HDP'li bunların yanına gitmeyecek. Akla ziyan bir iş."

"Üst akıl Türkiye'ye karşı provokasyon yapıyor"

Işık, Suruç'taki patlamada ölenlerin ailelerine de sabır diledi.

Işık, "Olaydan saatler sonra canlı bomba olan kişinin nüfus kağıdı, bomba patladığında 8 bin santigrat dereceye ulaşan ısıya rağmen erimeden tertemiz olarak PKK'nın yayın ajansında yayınlanıyor ve sonra polise teslim ediliyor. Eminim ki, güvenlik birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz bütün bunları tüm detayları ile ortaya çıkaracak. Ya Suriye'de olduğu gibi PKK uzantılarıyla IŞİD birlikte hareket ediyor Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıflatmak için, ya da hem PKK'ya hem DEAŞ'a aynı anda hükmeden üst akıl Türkiye'ye karşı provokasyon yapıyor. Ben başka bir ihtimal aklıma getiremiyorum" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara