Dolar

32,5910

Euro

34,8422

Altın

2.494,64

Bist

9.656,21

Işık: Amerika ve Rusya'nın da bazı düşünceleri var

Milli Savunma Bakanı Işık, 'El Bab konusunda sadece Türkiye'nin değil Amerika ve Rusya'nın da bazı düşünceleri var. ' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 12:44:28

Işık: Amerika ve Rusya'nın da bazı düşünceleri var

Ajanslarda yer alan habere göre; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ROKETSAN 302 mm Güdümlü Füze ve Silah Sistemi teslim töreninde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Işık'ın açıklamaları şöyle;

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ AÇIKLAMASI

"Bu ihtiyacın giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bu tek boyutlu sürdürülmüyor. Sadece Rusya ile S-400 için görüşmüyoruz, bunun dışında bu konuda elinde sistem olan diğer ülkelerle de görüşmeler yapılıyor. Rusya'nın şu andaki tavrı olumlu. Bu noktada ümit ederiz ki özellikle NATO üyesi ülkeler daha ciddi bir gayret gösterirler ve NATO'yla uyumlu bir füze savunma sistemimiz olur ama biz hiçbir zaman Rusya'nın bu teklifini de gözardı etmiyoruz. Bunun üzerinde de yoğun şekilde çalışıyoruz. Nihai hedefimiz ise bu hava savunma sistemlerini, füze savunma sistemlerini yerli olarak üretmek."

'AMERİKA VE RUSYA'NIN DA BAZI DÜŞÜNCELERİ VAR'

Milli Savunma Bakanı Işık, "El Bab konusunda sadece Türkiye'nin değil Amerika ve Rusya'nın da bazı düşünceleri var. Burada mümkün olduğu kadar konuyu masada ve iletişim yoluyla götürmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

'SURİYE'DE AMACIMIZ...'

"Bizim Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması yönünde irademiz var. Suriye'nin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Burada bulunma amacımız bölgenin DEAŞ ve diğer terör unsurlarımdan temizlenmesi, bölgenin bölge halkı tarafından tekrar iskana tabi tutulması ve halkının huzur içinde yaşaması. Bu noktada bütün tedbirler alınıyor. Rusya ve ABD ile harekatın her anı için koordine edilmesi için çalışılıyor."

'HAVA DESTEĞİNDE SORUN YOK'

Bakan Işık, "Suriye rejiminin daha doğrusu Rusya'nın bir çekincesi vardı, bu kalktı. Şimdi gerekli destek veriliyor" ifadelerine yer verdi.

 

Haber Ara