Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Işık, AA Editör Masasına konuk oldu

Işık, AA Editör Masasına konuk oldu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 10:20:37

Işık, AA Editör Masasına konuk oldu
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, Türk demokrasi tarihinin en önemli gecesi oldu. Türk demokrasisinin olgunluk seviyesine ulaştığını aslında o gece bir kez daha teyit etmiş olduk." dedi.

Bakan Işık, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Işık, 15 Temmuz gecesinin çok karanlık başladığını belirtti.

15 Temmuz'da, Türkiye'nin geldiği seviyede "olur mu?" denilen bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Işık, bu açıdan bakıldığında o gecenin ilk saatlerinin Türkiye tarihinin en karanlık saatleri olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

"Bunların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var" diyen Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın planlanandan 15 dakika erken hareket etmesi, ilk andan itibaren insanların bunu kabul etmemesi, çağrıyla beraber sokağa çıkması ve darbecilere direnmesinin o kapkaranlık gecenin Türkiye'nin geleceği için çok güzel bir aydınlığa dönmesini sağladığını ifade etti.

Işık, "Gece ne kadar karanlıksa, sabah o kadar aydınlık oldu. Türk demokrasi tarihinin en önemli gecesini yaşadık. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, Türk demokrasi tarihinin en önemli gecesi oldu. Türk demokrasisinin olgunluk seviyesine ulaştığını, aslında o gece bir kez daha teyit etmiş olduk." dedi.

15 Temmuz'un sadece Türk demokrasi tarihine değil, dünya demokrasi tarihine de altın harflerle yazıldığına işaret eden Işık, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

- "Yaşananları tarih yazacak"

Bakan Işık, Bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için ellerinden gelen her tedbiri aldıklarını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Bunun, bir FETÖ'nün darbe teşebbüsü olduğu ilk andan itibaren aslında anlaşılmıştı. TSK'nın içine sızmış, asker üniforması giymiş hainlerin Türkiye'yi küresel birtakım güç merkezlerinin uydusu haline getirmek, onların emrine sunmak, onların adeta bir maşası yapmak konusundaki attıkları adım, Allah'a şükür başarısızlıkla sonuçlandı. Türkiye çok aydınlık bir sabaha uyandı. Tabii o gece yaşananlar, ileride çok detaylı yazılacak, anlatılacak. İnsanlar o gece kimin ne yaptığını, kimin ne yapmadığını bunları tarih yazacak. O gece canlarını hiçe sayarak bu darbe girişimini durduran insanları da demokrasi tarihimiz her zaman yazacak. İşte Ömer Halisdemir gibi kahramanlar, şimdiden Türkiye'nin pek çok yerindeki kurumlara isimlerini yazdırdılar. Çok karanlık başlayan gece, Türkiye'nin en aydınlık sabahına belki bizi götürdü, o açıdan inşallah böyle bir şeyi tekrar yaşamayız ama milletimizin de demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini biz o gece bir kez daha gördük. O tankları ezen anlayışın, milletimizin demokrasiye bağlılığı olduğunu bir kez daha gördük."

(Sürecek)

Haber Ara