Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IŞİD-YPG çatışmasında kritik gelişme

Kobani'de IŞİD militanının iki arkadaşını vurarak YPG'ye teslim olduğu iddia edildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 23:21:25

IŞİD-YPG çatışmasında kritik gelişme

Ocak ayında YPG ve ABD hava güçleriyle Kobani'de IŞİD güçlerini püskürtmüştü. Dün IŞİD'in yaptığı intihar saldırısıyla birlikte bölgede çatışmalar tekrar alevlendi. Son iddiaya göre ise IŞİD militanının iki örgüt mensubunu vurarak YPG güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Rûdaw muhabiri, Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'nın Kobani kentinde bir IŞİD mensubu, 2 arkadaşını vurarak Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) teslim oldu. IŞİD'in 16 sivili rehin tuttuğu Şeran köyü yolundaki bir binanın YPG tarafından kuşatıldığını bildirdi.

Operasyonla, binanın çatısında bulunan ve kanas kullanan keskin nişancılar etkisiz hale getirildi. Bunun üzerine sivilleri canlı kalkan olarak kullanan örgüt mensupları infaz kararı verdi.

IŞİD'lilerden ikisi infaza başlayacağı sırada, diğer arkadaşları harekete geçerek, ateş açtı. Olayda 2 IŞİD'li ölürken, diğeri ise YPG'ye teslim oldu. Sivillerden ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

IŞİD dün Rojava'nın Kobani kentinde bomba yüklü 2 araç patlattıktan sonra kent merkezinde bulunan bazı yerlere saldırı düzenlemişti. Saldırısı sonrası resmi olmayan rakamlara göre, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 150 kişi katledildi, bir o kadarı da yaralandı

Haber Ara