Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

'IŞİD yapıyor, acısını Avrupa’da bizler çekiyoruz'

Almanya’nın Münih kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Güney Bavyera Başkanlığı’nın düzenlediği iftarda konuşan başkan Tayyar Sayan isyan etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-27 12:46:42

'IŞİD yapıyor, acısını Avrupa’da bizler çekiyoruz'

“Terör örgütü IŞİD, Suriye'de ve Irak'ta insanlık dışı katliamlar yapıyor, acısını Avrupa'daki biz Müslümanlar çekiyoruz” diye konuşan Sayan açılış konuşmasında şunları söyledi ”Irak'ta ve Suriye'de İslam adına tekbirlerle yapılan bu olayların kesinlikle İslam'la yakından uzaktan bir alakası yoktur. IŞİD'in yapmış olduğu tek kelime ile bir terör olayıdır. Bunlar terörist bir cemaattir. Bunların İslam adına yaptıkları bizi Avrupa'da zor durumda bırakıyor. Onların yaptıklarının sıkıntısını burada biz çekiyoruz. Dolayısıyla, Almanya'da ırkçı saldırılar, İslam düşmanlığı günden güne artmaktadır. Sadece 2015'te bu güne kadar seksen doksana yakın cami kundaklanmıştır. Son olarak Münih'te DİTİB Pasing Hacı Bayram Camisi kundaklanmak istenmiştir ”.

ALMANYA SİSİ'Yİ KIRMIZI HALILARLA AĞIRLADI

“Beşar Esad nasıl bir katilse Mısır'daki Sisi de aynı şekilde katildir. Almanya Sisi'yi kırmızı halılarla karşıladı. Acaba yarın bugün Beşar Esad buraya Almanya'ya veya Avrupa'ya gelirse onu da mı kırmızı halılarla karşılayacaklar. Birisi az insan öldüren diğeri çok insan öldüren katil midir İkisi de katildir”

AVRUPA DAHA FAZLA MÜLTECİ KABUL ETSİN

“Avrupa'dan Almanya'dan mültecilerle ilgili olarak daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Daha fazla mülteci kabul etmelerini istiyoruz. Şu anda Türkiye'de takriben 2 milyon mülteci var. Avrupa'da mevcut mültecilerin de yaşam şartlarının düzletilmesi gerekmektedir. İlaç, tedavi, yemek ve çocukların okul sıkıntıları vardır”.

BAŞKONSOLOS KOÇ ”GAYRİMÜSLİMLERLE BAYRAMLARI BERABERCE KUTLADIK”

Münih Başkonsolosu Mesut Koç konuşmasında Ramazan'ın birlik ve dayanışma konusundaki özelliğini dile getirirken “Coğrafyamızda tarih boyunca bayramları kendi aramızda olduğu gibi Gayrimüslimlerle beraberce kutladık. Böyle bir gelenek var. Memnuniyetle görüyorum ki artık Almanya'da Münih'te bu gelenek devam ettiriliyor, Alman dostlarımızla iftarlarımız bir arada dostluk içerisinde kutluyoruz” dedi.

Münih'teki iftara ataşeler, değişik ülkelerin diplomatları, diğer dinlerin temsilcileri, yerel politikacıların yanı sıra çok sayıda yurttaşımız katıldı.

Haber Ara