Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

IŞİD, Türkmenistan sınırını 'deliyor' mu?

Türkmenistan’da artan IŞİD tehdidini değerlendiren Rusya Adalet Bakanlığı yetkilisi ve İslam bilimci Roman Silantyev, örgütün Türkmenistan sınırını ‘delmek’ istediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 14:57:00

IŞİD, Türkmenistan sınırını 'deliyor' mu?

Sputnikte yer alan habere göre, IŞİD'e biat eden grupların sayısının arttığına dikkat çeken Silantyev, "Türkmenistan sınırındaki çatışmalar son derece şiddetli. IŞİD, Türkmenistan sınırını delerek ülkeye girmek amacında. Örgütün bu ülkeyi hedef seçmesi, Türkmenistan'ın Orta Asya'daki en düşük savunma kapasitesine sahip ve nüfusunun az olmasından ileri geliyor" dedi.

'TALİBAN, IŞİD'E KATILIRSA…'

IŞİD'in kaybetmesini umduğunu ifade eden Silantyev, "Örgüt militanları sınırdan toplu olarak giriş yapabilir. Bu durum beni şaşırtmaz. Eğer Taliban, IŞİD saflarına geçerse, bu ihtimal çok güçlü hale gelir. IŞİD ile Taliban arasındaki ilişkiler bugün için gergin ancak taraflar çatışmıyor. Bundan dolayı ileride müttefik olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Silantyev ayrıca, Türkmenistan'ın komşusu Afganistan'da çok sayıda IŞİD destekçisi bulunduğunu, El Kaide militanlarının sürekli olarak örgüte katıldığını da vurguladı.

Türkmenistan ve Afganistan sınırında yaşanan çatışmalar şiddeti son aylarda giderek arttı. Türkmenistan'daki çatışmalarda, sınır güvenliği birimleri ciddi kayıplar verirken IŞİD'in ülkenin iç bölgelerine doğru ilerleme tehdidi de giderek arttıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara