Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

IŞİD Türkistanlı savaşçıları tekfir etti

IŞİD tarafından yayınlanan bir videoda konuşan Uygur kökenli bir örgüt üyesi Çin'de 'nehir gibi kan dökme' çağrısı yaptı. Konuşmada Türkistan İslam Partisi savaşçıları da tekfir edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 15:02:10

IŞİD Türkistanlı savaşçıları tekfir etti

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Mepanews'te yer alan habere göre IŞİD tarafından yayınlanan bir propaganda videosunda ilk kez Çin'e yönelik saldırı tehdidinde bulunuldu. Video kaydında Çin'e uyarılarda bulunan bir Uygur savaşçı göze çarpıyor. Bu uyarıların ardından muhbir olduğu iddiasıyla bir kişi infaz ediliyor.

Uygur kökenli IŞİD mensubu "Ey insanların ne dediğini anlamayan Çin! Biz hilafetin askerleriyiz ve size silahlarımızın diliyle açıklamaya geleceğiz, nehirler gibi kan akıtmaya ve mazlumların intikamını almaya!" ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan videoda konuşan IŞİD mensubu, Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Türkistan İslam Partisi(TİP)'ni de "mürted" yani İslam dininden dönmüş olarak ilan etti. TİP'in Suriye muhalif gruplarla birlikte hareket etmesini eleştiren konuşmacı, "İslam düşmanları ile ittifak içinde olduklarını" ileri sürdü.

IŞİD'in hedef aldığı Türkistan İslam Partisi, Afganistan, Pakistan ve Suriye'de faaliyet gösterirken grubun askeri kanadında binlerce Türkistanlı savaşçı bulunuyor.

IŞİD'in içerisindeki Uygur kökenli savaşçı sayısının ise 100 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Haber Ara