Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

IŞİD, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Beyatlı, Telafer'i IŞİD'den kurtarma operasyona ilişkin, 'IŞİD, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 15:11:08

IŞİD, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i IŞİD''ten kurtarma operasyona ilişkin, "Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan IŞİD'İn arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. IŞİD, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

Beyatlı, Irak'ta Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i IŞİD'denkurtarma operasyonu hakkında, açıklamalarda bulundu.Telafer'i terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonuna İran destekli Haşdi Şabi milislerinin de katıldığını anımsatan Beyatlı, bunun da sivillerin zarar görmesi yönünde endişeye sebep olduğunu dile getirdi.

Binlerce kişinin Telafer'i terk ettiğini, çatışmalardan kaçanların uzun süreli yolculuk yapmak zorunda kaldığını aktaran Beyatlı, IŞİD'ten en çok zararı ise Türkmenlerin gördüğünü vurguladı.

46

"25 BİN AİLE MALESEF IŞİD'İN ELİNDE MAHSUR"

"Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan IŞİD'in arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. Adeta iki ateş arasında kaldı." ifadesini kullanan Aydın Beyatlı, şunları kaydetti:

"Haşdi Şabi ve hükümet güçlerinin kente girerken yaklaşımları endişeye sokmaktadır. IŞİD, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Şu anda 25 bin ailenin maalesef IŞİD'in elinde mahsur kaldığı haberini alıyoruz. Bu terör örgütü zavallı, günahsız insanların ölümüne sebep olmaktadır."

Haber Ara