Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

IŞİD Tel Abyad’a geri döndü

IŞİD, yakın zamanda terk ettiği Tel Abyad’a yine saldırdı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 20:12:42

IŞİD Tel Abyad’a geri döndü

IŞİD yaklaşık iki yıl elinde tuttuğu Telabyad'ı, bölgedeki Kürt grupların saldırısı sonucu terk etmişti. Bu arada koalisyon güçlerinin havadan taarruzu ve çatışmaların şiddetlenmesiyle yaklaşık 23 bin Suriyeli Akçakale sınır kapsısından Türkiye'ye sığınmıştı.

TEL ABYAD'DA YENİDEN SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Bugün öğlen saatlerinde ise Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'da iki haftalık suskunluğun ardından yine silah sesleri yükseldi. IŞİD'liler kent merkezine motosikletlerle sızdı ve sivillere saldırdı.

KAÇAN SURİYELİLER TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Gün boyunca, aralıklarla süren çatışmalardan kaçan Suriyelilere yine Türkiye kucak açtı. Kobani'de sessizlik yaşanırken bu kez de Tel Abyad'da silahlar patlaması nedeniyle yöredekiler Türkiye'ye sığınıyor.

6 YARALIDAN BİRİ YOLDA HAYATINI KAYBETTİ

Olaylarda IŞİD kurşunlarına hedef olan 6 kişi yaralandı. Yaralılar Akçakale'de tedavi altına alınırken, içlerinden biri yolda hayatını kaybetti. İlk etapta yaklaşık 850 sığınmacı tel örgülerden içeri alındı. Suriyeli Ahmet Mustafa, “Ne yapacağımızı şaşırdık Tel Abyad sürekli el değişiyor, olan yine bize oluyor” dedi.

Haber Ara