Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

'IŞİD Tedmur’u Esed rejimine teslim etti'

Dünyanın yakından takip ettiği Tedmur operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi, IŞİD ile Esed rejimi arasındaki anlaşma dikkat çekti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 12:30:19

'IŞİD Tedmur’u Esed rejimine teslim etti'

Ajanslarda yer alan habere göre: Suriyeli muhaliflerin heyet başkanı el-Zoubi, IŞİD'in Palmira'dan çekilerek Esed'e teslim ettiğini açıkladı.

Suriye'de dünyanın yakından takip ettiği Tedmur operasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 3 haftadır antik kentin geri alınması için IŞİD'le çatışan Esedrejiminin her zamanki gibi ittifak yaptığı, bu anlaşma sonucu IŞİD'in Tedmur'u teslim ederek Rakka ve Deyruz Zor'da çekildiği belirtildi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi, IŞİD'in Tedmur kentinden tamamen çekilmesinin Esed rejimi ile yapılan bir anlaşmayla gerçekleştiğini açıkladı.

DEYR EZ ZOR'DAN DA ÇEKİLECEK

IŞİD'in siyasi müzakerelerde rejimi rahatlatmak için böyle bir hamle yaptığını belirten el-Zoubi, önümüzdeki günlerde de Deyr'uz Zor'u Esed rejimine teslim edeceğini ifade etti.

HEM İTTİFAK HEM ÇATIŞMA

Her ne kadar dünyada Esed rejiminin büyük bir operasyon sonrası tarihi PalmiraKalesi'nin bulunduğu Tedmur'u başarıyla ele geçirdiği yankılansa da Esed'e yakın kaynaklardan bunun IŞİD'in çekilmesiyle gerçekleştiği bilgisi sızdı. Esed ve IŞİD rejimi zaman zaman birbiri ile çatışsa da siyasi ve ekonomik anlamda birçok anlaşma yapıyor.

S_6

(Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi önemli açıklamalarda bulundu)

IŞİD AĞIR DARBE ALDI

Analistler, zaten Irak'ın Ramadi kentinden çıkarılan IŞİD'in Tedmur'u da kaybederek büyük bir darbe aldığını ifade etti. Örgütün Suriye'de son aylarda birçok bölgeyi kaybettiği belirtildi.

3 HAFTA ÇATIŞTILAR

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Mayıs 2015'te IŞİD'in eline geçen Tedmur, örgütün antik kentte yaptığı yıkımla dünya gündemine oturmuştu. Rejim güçleri, belirli aralıklarla antik kenti ve Tedmur ilçesini geri almak için saldırılar düzenlese de başarılı olamadı.

Tarihi Palmira Kalesi başta olmak üzere birçok eserin bulunduğu Tedmur'un geri alınması için Esed ve Putin bir görüşme gerçekleştirmiş ve geçtiğimiz şubat ayının 20'sinden itibaren Rusya'nın havadan desteğiyle büyük bir operasyon başlatılmıştı.

Haber Ara