Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

‘IŞİD sivilleri kalkan olarak kullanıyor’

Irak ordusu, Ramadi’ye doğru ilerleyişini sürdürürken Iraklı bir gazeteci IŞİD’in kentte kalan sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını öne sürdü. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-24 07:08:30

‘IŞİD sivilleri kalkan olarak kullanıyor’

Irak ordusu, Ramadi'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor. Yaklaşık yedi ay önce IŞİD'in eline geçen kenti geri almak üzere başlatılan operasyonun ikinci gününde birlikler Ramadi'deki hükümet binasına doğru ilerliyor. Yüzlerce IŞİD militanının kent merkezinde barikat kurdukları bildirildi.

Korgeneral Anwar Hama Amin, IŞİD militanlarının birçok yere bubi tuzağı yerleştirdiğini, bu yüzden de yavaş ilerleme sağladıklarını kaydetti. Amin, hükümet binalarını ele geçirir geçirmez, kentin kolayca IŞİD'in elinden geri alınacağını söyledi.

Bu arada Iraklı gazeteci Raad Khashi IŞİD militanlarının sivilleri canlı kalkan olarak kullandıklarını bildirdi.

Khashi, “Çoğu sivil kenti terketti, ama geride kalanlar kara harekatı ve hava operasyonlarına karşı IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor,” dedi.

Irak ordu yetkilileri birkaç gün içinde kenti ele geçirmeyi umuyor.

Amerika önderliğindeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren ise biraz daha itidalli bir yaklaşım benimseyerek, “Ramadi'nin geri alınması kaçınılmaz ancak, bu zorlu bir savaş olacak ve zaman alacak,” dedi.

Albay Warren, Ramadi'de 250-300, çevresinde ise birkaç yüz IŞİD militanının bulunduğunu da söyledi.

Dün Irak ordusu, Mayıs ayında IŞİD'in eline geçen Ramadi'ye en kayda değer müdahaleyi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Koalisyon uçakları Ramadi'ye haftalardır hava saldırıları düzenliyor.

Başkent Bağdat'ın 100 kilometre batısındaki Ramadi'nin Mayıs ayında IŞİD'in eline geçmesi Irak hükümetini zor durumda bıraktı. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara