Dolar

32,5775

Euro

34,9004

Altın

2.436,60

Bist

9.645,02

'IŞİD savunma hazırlıklarına başladı' iddiası

IŞİD liderlerinin Fransa ve Rakka'ya yönelik yoğun hava saldırılarının ardından Rakka'dan ayrıldığı ve ailelerinin de farklı bölgelere dağıtıldığı kaydediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 17:15:50

'IŞİD savunma hazırlıklarına başladı' iddiası

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Sivillerin yoğun olarak yaşadığı Rakka'dan taşınan pek çok ailenin bir yıldan uzun süredir IŞİD'in kontrolünde bulunan Irak'ın Musul kentine taşındığını ifade eden yerel kaynaklar, ayrıca Rakka'ya düzenlenen Fransa - Rusya hava saldırılarında 33 IŞİD üyesinin hayatını kaybettiğini öne sürüyor. IŞİD kaynakları ise saldırılarda herhangi bir militanının hayatını kaybetmediğini iddia ediyor.

Öte yandan çok sayıda bagaj taşıyan sivil araçların Rakka'dan ayrıldığını kaydeden kaynaklar, Rakka'ya yönelik saldırılardan ötürü sivil halkta büyük bir korkunun hakim olduğu belirtiyor.

Yoğun hava saldırılarının ardından ABD tarafından desteklenen Demokratik Suriye Ordusu'nun Rakka'ya yönelik karadan saldırabileceğini düşünen IŞİD'in Rakka çevresinde savunma hazırlıklarına başladığı öğrenilirken IŞİD'in askeri unsurlarını olası bir saldırıya göre konuşlandırdığı öğrenildi. Ayn İsa, Suluk ve Tel Abyad yönünden Rakka üzerine yürümeyi planlayan Demokratik Suriye Ordusu ise büyük oranda PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolünde.

Geçtiğimiz haftalarda Irak'ta kontrol ettiği stratejik noktalardan Sincar'ı Peşmerge güçlerine kaptıran IŞİD'in Irak'taki güçleri, Musul'a yönelik nihai bir saldırı ihtimaline karşılık Tel Afer, Bazveya, Ali Raşiş ve Dicle Nehri üzerinde kurulu köprülerin çevresinde savunma hazırlıklarını sıklaştırdı.

Haber Ara