Dolar

32,5023

Euro

34,5854

Altın

2.496,45

Bist

9.548,09

'IŞİD saldırmak için bir ay hazırlık yaptı'

IKBY Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in peşmergeye saldırmak için 1 ay süresince hazırlık yaptığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 16:10:16

'IŞİD saldırmak için bir ay hazırlık yaptı'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in yaklaşık bir aydan beri Peşmerge'nin mevzilerine saldırmak için hazırlık yaptığını belirterek, "Son bir kaç gündür tüm güçleri ile saldırı gerçekleştirdiler ancak güçlerimiz tarafından bozguna uğratıldılar" dedi.

IKBY'nin resmi internet sitesinden yayımlanan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Peşmerge güçleri son bir kaç gün içerisinde artan terörist saldırılara eşi ve benzeri görüşmemiş bir direniş göstererek düşmanı bozguna uğratmıştır. Teröristler bu saldırıları gerçekleştirmek için yaklaşık bir ay boyunca hazırlık içerisindeydiler ve son dönemlerin en büyük saldırı eylemini yapmak istediler. Ancak kahraman Peşmergeler bu saldırıların hepsini boşa çıkartarak ilerlemelerini engelledi" ifadelerini kullandı. 

  "Bu saldırılar sırasında güçlerimize destek veren uluslararası koalisyon güçlerine de teşekkür ediyorum" diyen Barzani, "Bir grup Peşmerge'nin hayatını kaybetmesinden çok üzgünüm. Onların ölümü halkımız için büyük bir kayıptır" dedi. 

Haber Ara