Dolar

32,4575

Euro

34,7848

Altın

2.479,15

Bist

9.530,47

IŞİD Rakka'da casus avında

IŞİD, Suriye’de başta Rakka olmak üzere birçok kentte casusluk faaliyetlerini önleme gerekçesiyle interneti yasakladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-16 13:44:59

IŞİD  Rakka'da casus avında

Rakka'da bulunan bir kaynak, Sputnik'e verdiği bilgide, IŞİD'in güvenlik gerekçesiyle interneti yasakladığını söyledi.

'IŞİD CASUS AVINDA'

Son günlerde koalisyon uçaklarının Rakka'ya yönelik bombardımanlarının yoğunlaştığına dikkat çeken kaynak, yaşananları şöyle anlattı:

“Uçaklar örgütün mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Bunun sonucu örgüt ağır darbe alıyor ve rahat hareket edemiyor. Bombardımanlar genelde gece gerçekleşiyor. IŞİD bu yüzden casus avına çıktı. Casusların, internet üzerinden örgütün yerlerini bu uçaklara bildirdiği düşünülüyor.”

'ÜÇ KİŞİNİN BAŞI KESİLDİ'

IŞİD'in casusların koalisyonla bağlarını kesmek için, birçok vilayette interneti yasakladığını belirten kaynak, “Şimdi sadece Rakka merkezde birkaç kafede internet var. Onları da casusları yakalamak için bilinçli olarak açık bırakıyorlar. Geçen günlerde internet üzerinden koalisyon uçaklarına bilgi veren üç kişi suçüstü yakalandı ve başları kesilerek öldürüldü” dedi.

'ÖRGÜTÜN KAYBININ YÜZDE 70'İ HAVA BOMBARDIMANLARINDAN'

Kobani ve Haseke kentlerini işgal etmeyi amaçlayan IŞİD'in koalisyon uçaklarının hava desteğiyle kentten çıkarıldığını kaydenen  kaynak, örgütün kaybının yüzde 70'inin bu uçakların bombardımanları sonucu olduğunu ifade etti.

Haber Ara