Dolar

32,5462

Euro

34,8395

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

IŞİD, o camiyi Kadir gecesinde yerle bir etti!

IŞİD, Bağdadi'nin 'halifeliğini' ilan ettiği camiyi yerle bir etti. Örgütün, Musul'dan çekilirken bir çok yapıyı yıkıp, yerle bir ettiği biliniyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 19:55:25

IŞİD, o camiyi Kadir gecesinde yerle bir etti!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Musul Operasyonlar Komutanlığında görevli Korgeneral Abdulemir Yarullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Güçlerimiz 50 metre uzaklıktayken terör örgütü IŞİD, Musul'daki tarihi Büyük Nuri Camii ve onun Minaresini patlatarak havaya uçurdu" ifadesini kullandı.

Söz onusu IŞİD'in eylemini "Büyük suç" olarak nitelendiren Yarullah, güvenlik güçlerinin camiye doğru ilerlemesinin sürdüğünü aktardı.

Musul'daki Büyük Nuri Camii, Haziran 2014'te IŞİD'in kenti ele geçirdiği sırada örgütün elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin hilafeti ilan ettiği merkez olarak biliniyor. Caminin bulunduğu mahalle de Büyük Camii Mahallesi adını taşıyor.

CAMİNİN YIKILDIĞI O ANA AİT GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ (TIKLA-İZLE)

ISESC'DAN KINAMA GELDİ

İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), camiye yönelik saldırıyı kınadı.

Merkezi Fas'ta bulunan ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Musul'un en önemli tarihi eserlerinden biri olan Büyük Nuri Camisi'nin yıkımına sebep olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. Caminin, Emir Nureddin Mahmut Zengi tarafından 1173 yılında inşa edildiği hatırlatılan açıklamada, saldırının "medeniyetin değerini bilmeyen, ibadetin kutsiyetine önem vermeyen vicdansız suçlular" tarafından yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, yaklaşık üç yıldır terör saldırıları ve silahlı çatışmalardan dolayı büyük yıkıma maruz kalan Irak'ta, tarihi eserlerin korunması için uluslararası camiaya çağrıda bulunuldu.

BAĞDADİ ÖLDÜ MÜ?

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin geçen ay Rusya'nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında öldürmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Haber Ara