Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

‘IŞİD, nükleer saldırı düzenleyebilir’ iddiası

Harvard Üniversitesi’nin yayınladığı bir raporda, ‘IŞİD, nükleer saldırı düzenleyebilir’ iddiasında bulunuldu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 01:46:58

‘IŞİD, nükleer saldırı düzenleyebilir’ iddiası

IŞİD'in sadece normal insanların hayatlarına değil, uluslararası nükleer güvenliğe yönelik de tehdit oluşturuyor. ABD'deki Harvard Üniversitesi'nin yayınladığı bir rapor, nükleer terörizm tehdidinin 2 yıl öncesine göre daha yüksek olduğu belirtildi.

Ajansların haberine göre; Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'nden 2 gün önce açıklanan Nükleer Terörizmi Önleme raporunda, “İki yıl önceki Nükleer Güvenlik Zirvesi'nden bu yana, nükleer malzemelerin güvenliğine yönelik önlemler mütevazı şekilde artardan, bazı terörist grupların, özellikle de IŞİD'in saldırı kapasitesi dramatik bir biçimde arttı” dendi. Raporda, nükleer terör tehdidinin 2 yıl öncesine göre artmış olabileceği tespitinde bulunuldu.

‘HER YERDE BULUNAN MALZEMELERLE KİRLİ BOMBA YAPABİLİRLER'

Harvard Üniversitesi'nin Belfast Merkezi'nden araştırmacı Matthew Bunn ise terör örgütünün bulunması daha kolay radyolojik materyallerle   yüzlerce kişinin ölümüne sebep olacak bir 'kirli bomba' yapmasının mümkün olduğuna dikkat çekti. 

Radyolojik malzemelerin hastane ve sanayi bölgesi gibi yerlerden çalınmasının kolay olduğunu belirten Bunn, Defense Ona adlı bloga yazdığı yazıda, teröristlerin bu malzemelerle ürettikleri bombayla geniş bir alanı nükleer radyasyonla kirletebileceğinin altını çizdi.

Bunn, “ABD hükümeti ve başka ülkeler tarafından tekrar tekrar yapılan çalışmalar, IŞİD'in nükleer saldırıda bulunması olasılığının ‘abartılı' olmadığını gösteriyor” dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara