Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

IŞİD liderinin eşi yargılanacak

IŞİD lideri Sayyaf'ın eşi, ABD vatandaşı Mueller'i öldürmekten yargılanacağı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 06:04:30

IŞİD liderinin eşi yargılanacak

Amerikalı yetkililer, IŞİD'in öldürülen yöneticilerinden Ebu Sayyaf'ın eşi hakkında, Amerikalı yardım görevlisi Kayla Mueller'in ölümüne katkıda bulunmak suçlamasıyla dava açıldığını açıkladılar.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Kayla Mueller, Halep'te bir yardım kuruluşu için çalışırken kaçırılmış ve geçen yıl öldüğü ortaya çıkmıştı. Mueller'in rehineyken defalarca IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin tecavüzüne uğradığı iddia edilmişti.

Mueller'i evinde tutsak ederek ölümüne yardımcı olmakla suçlanan Nesrin Esad İbrahim Bahar ise, IŞİD yöneticilerinden Ebu Sayyaf'ın eşi.

IRAKLI YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

25 yaşındaki Nesrin Bahar, geçen Mayıs ayında Amerikan özel kuvvetlerinin Suriye'de düzenlediği bir baskında ele geçirildi. 'IŞİD'in petrol ve gazdan sorumlu bakanı' olarak nitelenen eşi Ebu Sayyaf ise aynı baskında öldü.

Irak vatandaşı olan Nesrin Bahar, yargılanması için Irak yetkililerine teslim edildi. 

IŞİD, Mueller'in 6 Şubat'ta Ürdün tarafından düzenlenen hava saldırısında öldüğünü duyurmuştu. IŞİD, Mueller'in Ürdün'ün hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini açıklasa da ABD genç kadının ölümünden IŞİD'i sorumlu tutuyor.

Haber Ara