Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IŞİD lideri Bağdadi gerçekten öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın ortaya attığı “IŞİD lideri Bağdadi büyük olasılıkla öldü” iddiasının ardından herkesin aklına “Bağdadi gerçekten öldü mü?” sorusu gelmeye başladı. Rusya’nın ardından İran ve Irak da bu iddiayı doğrulayarak Bağdadi’nin öldüğünü açıklamışlardı. Peki Bağdadi gerçekten öldü mü? Timeturk Arapça ekibi El-Kuds El-Arabi gazetesinde yer alan özel haberi Türkçeye çevirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-06 17:30:58

IŞİD lideri Bağdadi gerçekten öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde önce Rusya'nın daha sonra İran ve Irak'ın ortaya attığı “IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi bir Rus hava saldırısı sırasında öldü” iddiaları herkesin aklına ”Gerçek mi, yalan mı?” sorusunu getirdi.

Bilindiği üzere IŞİD ortaya çıktığı günden bu yana Bağdadi'nin öldüğü haberi medyada birçok kez yer aldı. Ancak bu haberler her seferinde yalanlandı. Bu defa ölüm haberini yalanlayan ise El-Kuds El-Arabi gazetesi oldu. Gazetede yer alan Arapça özel haberi sizler için Türkçeye çevirdik.

Habere göre; IŞİD dosyasını yakından takip eden ve birinci kaynaktan elde edilmiş bilgileri bulunan bazı özel kaynaklar, Bağdadi'nin Musul veya Rakka'da öldürüldüğü haberlerini yalanladı. Selefi cihatçılara yakın olan bu kaynak, Bağdadi başta olmak üzere IŞİD liderlerinin Irak'taki Musul ve Suriye'deki Rakka kentlerini yaklaşık 2 ay önce terk ettiklerini ve şuan güvenli bir bölgede olduklarını iddia etti.

Diğer taraftan Bağdadi'nin ölüm haberleri ile ilgili her hangi resmi bir açıklama yapmayan IŞİD, Musul'un batısında bulunan Telafer bölgesinde Bağdadi'nin ölümü hakkında konuşana 50 kırbaç ceza verileceğini açıklamıştı.

Kaynak: Timeturk

Haber Ara