Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

IŞİD Kobani'ye saldırdı

IŞİD, Kobani'nin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgesine bombalı araçla saldırı düzenledi. 12 kişinin öldüğü saldırının ardından kente 3 ayrı koldan saldırı başlatan IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışma yaşanıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 08:31:38

IŞİD Kobani'ye saldırdı

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde sabah saatlerinde IŞİD tarafından bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 12 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'na göre saldırılar Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında yaşandı. Reuters, kentteki Kürt yetkililere dayandırdığı haberde, IŞİD'in 3 ayrı koldan kente saldırı başlattığını duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİD ile YPG güçleri arasında Kobani'nin içinde çatışmaların yaşandığını duyurdu.

ft4

Al Jazeera'ye konuşan aktivistler ise IŞİD'in YPG'lilerin giydiği kıyafetlerle şehre girdiğini söyledi.

Bombalı saldırıda yaralananlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı. Yaralılar, başta Suruç Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi.

Sınır hattının Türkiye tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı.

hast

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

'Haseke'de 50 ölü'

Al Jazeera'nin ulaştığı bölgedeki kaynaklar IŞİD'in kuzeydeki Haseke'ye de saldırı başlattığını ve iki bölgeyi ele geçirdiğini söyledi. IŞİD, güney tarafından intihar saldırısıyla girdiği Haseke'de onlarca rejim aaskerini de öldürdüğünü iddia etti. Rejim ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, AFP'ye yaptığı açıklamada IŞİD'in en az 1 intihar saldırısıyla şehre saldırı başlattığını söyledi.

Haseke'deki çatışmaların hâlen sürdüğünü belirten Abdülrahman rejime bağlı 30 asker ile 20 IŞİD üyesinin öldüğünü ifade etti.

IŞİD, 16 Haziran'da kritik Tel Abyad kasabasının kontrolünü kaybetmişti. YPG, ABD hava saldırıları eşliğinde IŞİD'i kasabadan çıkarmıştı.

Geçen yıl Eylül ayında Kobani'ye saldırıp şehrin yarısına kadar ilerleyen IŞİD, 4 ay süren çatışmaların ardından peşmerge ve YPG tarafından kentten çıkarılmıştı.

Haber Ara