Dolar

32,5059

Euro

34,9169

Altın

2.447,53

Bist

9.711,72

'IŞİD İsrail'i neden vurmuyor?'

'IŞİD, ölümüne sebep olduğu on binlerce Müslüman karşısında bir tane İsrail askerini vuramadı. Dolayısı ile, kimin organizasyonu olduklarını ispatlamış oldular...'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 16:35:48

'IŞİD İsrail'i neden vurmuyor?'

2014'te Suriye ve Irak'ta geniş bir alanda hakimiyet kuran IŞİD, elindeki yerleşim birimlerinin tamamını kaybetti. Son olarak Esed rejimi, Irak sınırındaki Ebu Kemal'i IŞİD'den geri aldı. Böylece örgütün kontrolü altında toprak kalmadı. IŞİD'lilerin Irak ve Suriye'nin çöllerine çekildikleri belirtiliyor.

RUHANİ AÇIKLADI: IŞİD BİTTİ

Rejimin Ebu Kemal'i ele geçirmesinde rol oynayan İran'dan da konuyu teyit eden bir açıklama geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında IŞİD'in sona erdiğini açıkladı. Konu ile ilgili Suriye ve Irak'ta sıklıkla sahada görülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin de İran dini lideri Ali Hamaney'e bilgi verdiği belirtildi.

"IŞİD, TEK BİR İSRAİL ASKERİNİ VURMADAN TARİHE KARIŞTI"

Yeni Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu da konuyu bugünkü köşesine taşıyarak "İsrail'in bir askerini bile vurmadan DAEŞ tarihe karıştı!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

İşte Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili bölümleri:

Birdenbire ortaya çıktılar.. Böyük böyük laflar ettiler.. Halifelik ilan ettiler.. Müslümanların tamamını, kendilerine katılmaya davet ettiler.. Kendileri pek bir açıklama yapmıyorlardı ama.. Biraz alt akedemedekileri sorduğunuzda.. Önce Müslümanlar arasında birliği sağlayıp.. İsrail'e sonra sıra geleceğini vaadinde bulunuyorlardı.. Süreç içinde, Müslümanları öldürdüler.. Öldürdüler.. Irak'ta öldürdüler.. Suriye'de öldürdüler. Ortadoğu'da öldürdüklerinin belki yüz binde birini de.. Batı'da; şuradaki patlamalarla, buradaki silahlı saldırılarla öldürdüler.. Türkiye'de onlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep oldular.. Nihayetinde, ben diyeyim 5 yılda.. Siz deyin 6-7 yılda.. Çöp oldular.. Tarih sahnesinden silinip gitmek üzereler.. Bu arada.. Dikkat çeken ne? Ölümüne sebep oldukları on binlerce Müslüman karşısında.. Bir tane İsrail askerini vuramadılar.. Dolayısı ile, kimin organizasyonu olduklarını ispatlamış oldular..

İSLAM İÇİN YOLA ÇIKIP İSLAM'I VURDULAR

Irak'ta şu kasabayı ele geçirdiler.. Suriye'de bu ilçede hakimiyetlerini ilan ettiler.. Türkiye'de şu ilimizde bombayı patlattılar.. Hep yıkım üzerine.. Öldürme üzerine, vahşilikleri sergilediler.. Ama ne hikmetse.. Filistin'de Müslümanlara kök söktüren.. Zulüm üzerine zulüm yapan.. Yetişkinler bir yana.. Yerleşim yerlerine atılan bombalarla çocukları bile öldüren İsrail askerlerine.. Bir tanecik olsun.. Hani sembolik diyebileceğimiz şekilde.. Küçücük bir zarar bile veremediler.. Yerde yatan silahsız-çaresiz kadına kurşun sıkan cani bir İsrail askerini.. Küçük çocuğa kurşun sıkan bir İsrail askerini.. Sivil topluluğa silah sıkan bir cani İsrail askerini.. Hedef alamadılar. Ama binlerce Müslümanın ölümüne sebep oldular.. İslam için yola çıktıklarını iddia ederlerken.. İslam'ı vurdular.. Hem Müslümanları öldürerek. Hem de, bunların kıyafetlerine bakarak, Müslüman olduklarını sananların, İslam'ı yanlış tanımalarına sebebiyet vererek..

"İSRAİL ASKERLERİNİ VURSALAR GÖKLERE ÇIKARACAK DEĞİLDİK DE SENARYO ÇOK REZİLCE"

Yanlış anlaşılmasın.. Müslümanları öldürürken.. Arada da birkaç tane, suçu sabit İsrail askerini vurmuş olsalardı.. Bu örgütü göklere çıkartacak değildim.. Ama oynanan tiyatro, o kadar aleni, o kadar rezilce ki.. Adamlar, bu örgütün İslami bir hassasiyeti olmadığı yönünde bir şüphe duyulmaması amacıyla da olsa.. Bir tanecik dahi.. Kendi adamlarından birisine küçücük zarar verdirmeden.. Operasyonu yaptılar.. Nihayetinde belki, yapmak istediklerinin tamamını yapamadılar ama.. Büyük oranda başarılı oldukları, Suudi dünyasındaki son gelişmelerden de anlaşılıyor..

Haber Ara