Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

'IŞİD Irak'ın suyunu kesiyor'

Irak Tarım ve Su Konseyi, IŞİD'in 2 Haziran'da Fırat Nehri üzerindeki Ramadi Barajı'nı kapatması sebebiyle Kerbela, Babil, Necef ile Kadisiye kentlerinin susuz kaldığını açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 10:19:51

'IŞİD Irak'ın suyunu kesiyor'

AA'nın haberine göre, Irak Tarım ve Su Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in 2 Haziran'da Fırat Nehri üzerindeki Ramadi Barajı'nı kapatması sebebiyle Kerbela, Babil, Necef ile Kadisiye kentlerinin kuraklık tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Söz konusu bölgelerde su depolarındaki kaynakların azlığından dolayı yakında kuraklık baş göstereceği belirtilen açıklamada, Fırat Nehri'nin sularındaki açığın Dicle Nehri'yle kapatılmaya çalışıldığı, ancak bazı sorunlarla karşılaşılmasından ötürü bölgenin kuraklık tehdidi altında olduğu ifade edildi.

IŞİD'in Irak'ta 'su savaşı'yürüttüğü belirtilen açıklamada, örgütün ayrıca Anbar'daki Sersar gölünün olduğu bölgeyi de kontrol altına aldığı belirtilip, diğer bölgeleri de ele geçirmesinin engellenmesi için acil harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Irak'ın yüz ölçümü bakımından en büyük vilayeti Anbar'ın merkezi Ramadi, IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu ve çoğu Şii milislerden oluşan Haşdu Şabi milisleri, kentin geri alınması için operasyonlar düzenliyor.

IŞİD, Ramadi kentini ele geçirmesinin ardından 2 Haziran'da Fırat nehri üzerindeki Ramadi Barajı'nın tüm kapaklarını kapatmış ve kentin doğu bölgelerine giden suyu kesmişti.

Haber Ara