Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

IŞİD infazcısı kardeşini neden öldürdüğünü itiraf etti

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yakalanan Irak vatandaşı Abdülhaluk Abdülkadir Ali, kardeşini IŞİD'in talimatıyla casusluk yaptığı için öldürdüğünü itiraf etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 11:28:04

IŞİD infazcısı kardeşini neden öldürdüğünü itiraf etti

Kendi öz kardeşi terör örgütü IŞİD adına infaz ettiği görüntüleri basına yansıyan ve geçtiğimiz hafta Kayseri'de tutuklanan Irak vatandaşı Abdülhaluk Abdülkadir Ali'nin ifadesinin detayları ortaya çıktı.

Örgütteki kod adını 'Ebu Abid' olduğunu açıkladı. Ali, kardeşini IŞİD'ten Amerikalılara ve Irak hükümetine bilgi taşıdığı için infaz ettiğini söyledi. Ali'nin kardeşini infaz ettiği görüntüleri izlediğinde ağlayarak bildiklerini itiraf etmeye başladığı öğrenildi.

KARDEŞİM CASUSLUK YAPIYORDU

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali ifadesinde şunları söyledi:

'Kardeşim Abdurrahman'ı IŞİD emiri Beşir Ebu adlı şahıstan aldığım talimatla başından silahla vurarak infaz ettim. Sebebi ise (eskiden Irak polisi olarak çalışan) kardeşimin IŞİD'in fikirlerine muhalif olması ve IŞİD'ten aldığı bilgileri hükümete, peşmergeye ve Amerika'ya vermesidir.'

"ÖLDÜRDÜM, PİŞMANIM"

'IŞİD emiri benim de kardeşim gibi casus olup olmadığımı ispatlamam için kardeşimi vurmam gerektiğini, vurmadığım takdirde benim de kardeşim gibi casus olduğumu ve örgüt tarafından kardeşimle birlikte infaz edileceğimizi söyledi. Ben de mecbur kaldım, kardeşimi öldürdüm. Bundan dolayı çok pişmanım'

Haber Ara