Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

'IŞİD İncirlik'e saldırı planlıyor' iddiası

Kurdistan24 Televizyonu'nun gündeme getirdiği bir iddiaya göre Irak'ta tutuklu bir IŞİD'li İncirlik'e saldırı planlandığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 16:06:18

'IŞİD İncirlik'e saldırı planlıyor' iddiası

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in Türkçe'ye aktardığı habere göre Irak istihbaratı tarafından tutuklanan bir IŞİD üyesinin verdiği ifade üzerine Irak Savcılığı'ndan açıklama geldi.

Açıklama'da söz konusu IŞİD'linin "belirli konumları izlemek ve intihar bombacılarıyla bir eylem düzenlemekle görevli olduğu" belirtildi.

Açıklamaya göre mühendislik eğitimi aldığını belirten tutuklu, eğitimine kısa bir süre Almanya'da devam ettikten sonra Musul'a dönerek IŞİD'e katıldığını söyledi.

Tutuklu IŞİD'li ifadesinde, örgüte katılmasının ardından 'yoğun bir bomba üretimi eğitiminden' geçtiğini anlattı. Ayrıca İncirlik'e saldırı planladıklarına yönelik açıklamalar yaptı.

Aktarılan haberde Haberde, "Örgütten Türkiye sınırlarına girmesi emrini alan militan, emirleri internet üzerinden aldığını itiraf etti. Irak Savcılığı, tutuklunun İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Irak istihbaratı tarafından yakalandığını ifade etti" denildi.

Haber Ara