Dolar

32,4492

Euro

34,4961

Altın

2.473,84

Bist

9.578,18

IŞİD'in yayın organları ABD terör listesinde

IŞİD yayın organları Amaq Haber Ajansı ile Al Hayat Medya Merkezi, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan 'ISIS' başlığına eklendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 00:52:22

IŞİD'in yayın organları ABD terör listesinde

Söz konusu medya kuruluşlarının Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist listesine alındığını da belirten Bakanlık, karara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakanlık, Amaq Haber Ajansı'nın IŞİD propaganda kolu olarak görev yaptığını ve teröristlerin mesajlarını yaymak için kullanıldığını belirtti.

Al Hayat Medya Merkezi'nin ise IŞİD'in çok dilli medya kuruluşu olarak uluslararası platformlarda savaşçı toplama amacına hizmet ettiğini kaydeden bakanlık, Amerikan halkına ve uluslararası topluma söz konusu iki kuruluşun faaliyetleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bakanlık, "Bu tarz terörizm tanımlamaları, kuruluşları ve bireyleri deşifre ederek yalnızlaştırır ve ABD finansal sistemine erişimlerini engeller. Ayrıca bu tanımlamalar, ABD ve diğer ülkelerin güvenlik birimlerine de yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amaq Haber Ajansı'nın IŞİD'i dünyaya tanıtan 2014 yılındaki 8 saatlik Musul işgalinden beri kullanıldığı ve haber yaydığı biliniyor. ABD'nin yayın organlarını terör listesine almak için nedne bunca yıl beklediğiyse bilinmiyor.

Amaq Haber Ajansı için kullanılan logo:

amaq news isis

Haber Ara