Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

IŞİD'in stratejik noktası Peşmerge'nin kontrolüne geçti

Peşmerge, Sincar'da başlattığı geniş çaplı operasyonla IŞİD'in kontrolünde bulunan stratejik öneme sahip yerleri geri aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 15:22:27

IŞİD'in stratejik noktası Peşmerge'nin kontrolüne geçti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge gücünün, Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini IŞİD'ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyon devam ediyor. İlçe merkezine giren Peşmergenin, kaymakamlık binasını ele geçirdiği bildirildi. 

Sincar çevresine ve Sincar Dağı'na konuşlanan Peşmerge güçleri, ilçe merkezine girdi. KDP'nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Peşmergenin Sincar'daki kaymakamlık binasına IKBY bayrağını astığı belirtildi. 

Bu arada KDP Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde sokak çatışmalarının başladığını bildirdi. Hawrami, Peşmergenin çok hızlı ilerlediğini, Sincar'ın doğusundaki çoğu köyün ele geçirildiğini ifade etti. Ağır bombardıman karşısında direnemeyen IŞİD militanlarının araçlarını geride bırakarak kaçmaya başladığını belirten Hawrami, IŞİD'in moral olarak çöktüğünü iddia etti. Hawrami, "DAİŞ için stratejik öneme sahip Sincar ile Suriye'nin Rakka kenti arasındaki yolun kontrolünün Peşmergenin eline geçtiğini" kaydetti. 

Haber Ara