Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

IŞİD'in oyuncak bebekle saldırı planı

IŞİD'in Bağdat'ta oyuncak bebeklerin içine yerleştirdiği bombalar ortaya çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 19:15:43

IŞİD'in oyuncak bebekle saldırı planı

IŞİD örgütünün Irak'ın başkenti Bağdat'taki saldırı planı ortaya çıktı. IŞİD üyelerinin Erbain anmaları için hazırladığı bebeklerin içine bomba yerleştirdiği belirtildi.

Ajansların haberine göre; IŞİD üyeleri, içine bomba koyulan oyuncak bebekleri, gelecek ay milyonlarca Şii'nin Erbain anmaları için Kerbela kentine giderken kullanacağı yolda dağıtmayı planlıyordu.

Kuveyt Haber Ajansı'nın (KUNA) bildirdiğine göre; tüm bebekler, Bağdat'ın kuzeyindeki Hussseiniya'da bulundu. Russia Today'de yer alan habere göre, Bölgede yaşayanlar şüpheli gördükleri nesneler konusunda yetkililere haber vermeleri için uyarıldı. Söz konusu bebeklerin saldırı amacıyla IŞİD tarafından hazırlandığına dair iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmasa da Irak'ın Şii ağırlıklı bir hükümetle yönetilmeye başladığı dönemden bu yana Erbain törenlerine çok sayıda saldırı düzenleniyor.

Erbain, Şiilikte, hicrî takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20'inci gününe verilen isim. Bu günde, Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü'nde, Kerbela'da şehit edilen İmam Hüseyin ve beraberindekilerin anısını canlı tutmak için anma törenleri düzenleniyor. 

Haber Ara