Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

IŞİD'in 'kadın hücresi'ne kapsamlı operasyon

Fas'ta IŞİD'in 'kadın hücresi'nin düzenlenen kapsamlı operasyonda çöktertildiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 06:13:22

IŞİD'in 'kadın hücresi'ne kapsamlı operasyon

Ajanslarda yer alan habere göre; Fas'ta IŞİD'e düzenlenen operasyonlarda, örgütün tamamı kadınlardan oluşan bir hücresinin çökertildiği bildirildi.

Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerinin Kenitra, Tantan, Sidi Süleyman, Sela, Evlad Tayme, Zagura ve Sidi et-Taybi kentlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda IŞİD'in kadın yapılanmasına ait 10 kişilik hücrenin çökertildiği ve zanlıların gözaltına alındığı" belirtildi. Operasyonların, Fas istihbarat biriminin Adli Araştırmalar Genel Müdürlüğü Merkez Ofisi'ne bağlı terörle mücadele timleri tarafından gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan kişilerin IŞİD adına Fas'ta istikrarı sarsacak nitelikte intihar eylemleri hazırlığında oldukları ifade edildi.

'ÇOK SAYIDA KİMYASAL MADDE ELE GEÇİRİLDİ'

Açıklamada ayrıca gözaltına alınan şahıslarla beraber patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda kimyasal maddenin ele geçirildiği, söz konusu şahısların patlayıcı yapımı konusunda eğitim gördüğünün belirlendiği belirtildi. Fas istihbarat birimi verilerine göre Suriye, Irak ve Libya gibi savaş bölgelerinde sıcak çatışmalara katılan bin 579 Faslıdan, 758'inin IŞİD'le ilişkili olduğu aktarıldı. Ülkede 2002'den bu yana terör kapsamında düzenlenen operasyonlarda 2 bin 885 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerden 275'inin savaş bölgelerinden ülkesine dönen Faslılardan oluştuğu kaydedildi.

 

Haber Ara