Dolar

32,5536

Euro

34,9004

Altın

2.427,90

Bist

9.645,02

IŞİD'in kaçırdığı iki askerin cenazesi teslim alındı

Fırat Kalkanı operasyonunda kaçırılan 2 Türk askerinin şehit olduğu ve cenazelerin teslim alındığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 02:19:56

IŞİD'in kaçırdığı iki askerin cenazesi teslim alındı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda IŞİD tarafından kaçırılan ve şehit olan Kıvanç Kaşıkçı ve Muhammed Duran Keskin'in cenazelerinin teslim alındığı belirtildi.

Habertürk'ten Nurcan İnal'ın aktardığına göre, IŞİD, 29 Kasım'da El Bab'ın batısındaki Dana Köyü yakınlarında Türk askerlerinin araçlarına saldırı düzenlemiş, yaralanan Astsubay Muhammed Duran Keskin (28) ile Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'yı (24) kaçırmıştı.

Adana nüfusuna kayıtlı Keskin ve Çanakkale nüfusuna kayıtlı Kaşıkçı, Rakka'da yerin altındaki gizli bir sığınağa götürülmüştü. Yaralı askerlerin sağlığına kavuşmalarının ardından IŞİD hapishanelerine konulacağı iddia edilmişti.

Hamza Tümeni Dış İşler Sorumlusu Eyüp Ahmet Ağa, 41 gündür IŞİD'in elinde bulunan 2 askerin cenazesinin teslim alındığını söyledi. Hamza Tümeni'nin 6 IŞİD esirini de örgüte verdiği bildirildi. 2 askerin cenazesinin Türk birliklerine teslim edildiği öğrenildi. Hamza Tümeni'nin elinde yaklaşık 60 IŞİD'li militanın esir olarak bulunduğu belirtildi.

 

Haber Ara